Zoek

Inwoners van Schoonaarde maken zelf straten weer schoon

Schoonaarde – Sandra Van Heffen nam het initiatief om naar aanleiding van de komende gemeenteraadsverkiezing uit te vissen waar de inwoners van Schoonaarde ’s nachts wakker van liggen.

“Op 14 oktober beslissen wij, inwoners van Dendermonde, wie er verantwoordelijk zal zijn om onze belangen te vertegenwoordigen”, aldus Sandra Van Heffen. “Maar weten deze vertegenwoordigers wat wij belangrijke punten vinden?”

Sandra Van Heffen: “Omdat ik zelf nieuwsgierig was heb ik het ‘ei van Schoonaarde’ uitgebroed. Dit ei geeft de inwoners van Schoonaarde de mogelijkheid om hun ‘ei’ kwijt te raken. Op 3 en 5 april werd er in elke brievenbus een papieren ‘ei van Schoonaarde’ gedeponeerd. Tegelijkertijd werd het ‘ei van Schoonaarde’ op Facebook gelanceerd.”

Netheid, verkeersveiligheid en een actief verenigingsleven

“Ondertussen hebben 7 mensen via het papieren ei gereageerd. Ik ontving 5 e-mails en 78 mensen nemen deel aan de Facebookversie. Uit alle reactie komen drie grote thema’s naar voor: netheid en sluikafval, verkeersveiligheid en een (gebrek aan) actief verenigingsleven, zowel voor onze oudere inwoners als voor de jeugd.”

Via Facebook groeide spontaan het idee om een ‘zwerfvuilactie’ te houden. Maandag 28 mei om 14 uur wordt verzameld op de parking van supermarkt Aldi. “Samen gaan we op pad om zoveel mogelijk afval op te rapen en Schoonaarde opnieuw wat netter te maken”, aldus Sandra Van Heffen.

Meer informatie: Het Ei van Schoonaarde

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

Geef een reactie