Zoek

Afrikaans feest in Freinetschool op 2 juni

Appels – De hele maand mei werkten de kinderen van de freinetschool De Appelbloesem rond het thema Afrika. Het hoogtepunt wordt het Afrikaans minifestival Umunsi Mukuru op zaterdag 2 juni.

Het startschot van de actie werd gegeven op vrijdag 4 mei. Alexia, een Dendermonds meisje met Rwandese roots, kwam in de school vertellen over haar persoonlijke geschiedenis en over haar land. In de loop van de maand kregen de kinderen nog een aantal mensen op bezoek die hen iets leerden over de Afrikaanse cultuur. Zaterdag 2 juni volgt de apotheose van de themamaand. “Umunsi Mukuru is Rwandees voor ‘feest’ en dat wordt het ook. Vanaf 14 uur kunnen kinderen leren Afrikaanse juwelen maken, dansen, Angolese vechtdans uitproberen en djembé leren spelen. De hongerigen worden verwend met Afrikaanse en Belgische frieten, Marokkaanse taboulé, thee en gebak. Vanaf 17.30 uur wordt het podium gevuld door allerlei performers, jong en oud. Iedereen is welkom”, aldus Geert Van Bockstal van het oudercomité. “Met dit project willen we onze kinderen twee kanten van Afrika tonen. Een aantal landen worden geteisterd door armoede en geweld, maar we willen hen vooral ook de enorme culturele rijkdom van dit continent laten beleven.”

Meer informatie: www.appelbloesem.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

  1. Mijn neefje Maxence is nu al een paar maanden in deze school. Ik woon in Frankrijk
    Ik vind deze school opzettend goed. Ik geloof niet dat we in Frankrijk zulk onderwijs
    hebben. Spijtig is dat. Als ik naar Belgie terugkom zal ik blij zijn deze school eens
    te mogen bezoeken.

    Tot binnenkort . Monique Lapeyre-Van Eetvelde

Geef een reactie