Zoek

Volleybalspeelster Linde Hervent legt indrukwekkend sportief parcours af

Dendermonde – Volleybaltalent Linde Hervent ontving in april de Dendermondse sporttrofee ‘Sportvrouw van het Jaar’ voor het schitterende parcours dat ze de voorbije jaren aflegde. Hoewel ze pas 18 jaar is, komt ze volgend seizoen uit voor topclub Asterix Kieldrecht.

Linde startte haar sportieve carrière bij Volleybalclub Oudegem waar ze op jonge leeftijd door trainer Jean-Paul Van Droogenbroek werd opgemerkt. Ze studeerde eerst een jaar aan de topsportschool in Leuven en de voorbije vier jaar kreeg ze les aan de topsportschool in Vilvoorde. “We krijgen op de topsportschool hetzelfde lessenpakket alleen in een veel sneller tempo zodat er nog voldoende tijd overblijft om te trainen”, vertelt Linde. Naast de lessen traint Linde in het kader van haar opleiding elke week minstens 20 uur. Ze is nu laatstejaars en zet straks een punt achter haar humaniorastudies. “Er zijn eerst in juni nog examens, maar dat ziet er goed uit”, lacht ze. “Ik weet nog niet wat ik daarna ga doen. Ik twijfel nog tussen pedagogie en kinesitherapie”.

Sportieve successen

In april vorig jaar werd Linde geselecteerd voor de nationale jeugdploeg en behaalde ze met het team op het Europees kampioenschap in Ankara de negende plaats. Als 17-jarige speelde ze – eveneens vorig jaar – met de Nationale juniorenploeg in Kroatië een zeer sterk kwalificatietornooi voor het wereldkampioenschap in Peru. België won het tornooi en plaatste zich zo voor de eindronde. De Belgische meisjes verbaasden de hele wereld door zich te plaatsen voor de tweede ronde van het kampioenschap. Wereldkampioen Brazilië en thuisland Peru bleken evenwel een maatje te groot, maar er werd gewonnen van Polen, Korea en Slowakije. Linde speelde een sterk tornooi en werd zevende in de rangschikking ‘beste blokker’. Het team eindigde op een welverdiende achtste plaats in de wereldrangschikking.

Deze mooie prestaties met de nationale ploeg werden beloond met een transfer naar landskampioen Asterix Kieldrecht, waar ze het voorbije seizoen als laatstejaars topsportstudent kon kennismaken met damesvolleybal op het hoogste niveau. Kieldrecht werd ondertussen opnieuw landskampioen en Linde Hervent tekende onlangs een contract om ook volgend seizoen de kleuren van Asterix te verdedigen.

Bert Hervent en Karine De Blieck zijn trots op de sportieve prestaties van hun dochter. “De sporttrofee Sportvrouw van het Jaar is een opsteker, een beloning van de vele uren trainen en de schitterende resultaten op tornooien en in de competitie.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie