Dendermondse artsen zingen om Ethiopische kinderen een beter leven te geven

Dendermonde – Zondag 10 juni staan Dendermondse artsen, verenigd in het koor MEDIMUZE voor de negende maal op de planken tijdens een benefietconcert. In de kapel van het Heilige Maagdcollege brengen ze onder leiding van Jos Moens een koorprogramma rond het thema ‘Liefde’. De koormuziek wordt afgewisseld met kamermuziek door Hilde Van Keer, viool, Frank Nobels, klarinet en Mark Goossens op piano. De opbrengst van het concert gaat integraal naar Ethiopië.

Medimuze mag wel een buitenbeentje in de koorwereld genoemd worden. Een idee om éénmalig een aperitiefconcertje te organiseren binnen de Medische Eenheidskring Dendermonde, door artsen en hun partners, bracht uiteindelijk een echt kamerkoor op de been, dat inmiddels 18 jaar op de planken staat. In die jaren bouwde het koor een uitgebreid repertoire op, gaande van Schütz tot de Beatles.

De opbrengst van het optreden op 10 juni gaat integraal naar Finado Ethiopië. Deze vereniging is actief in 3 landen : Haïti, Viëtnam en Ethiopië. De werkgroep die de werking in Ethiopië verzekert, heeft zijn thuisbasis in Berlare. Er lopen in Ethiopië ongeveer 300 peterschappen, dit zowel in kansarme gezinnen als in weeshuizen. Mensen van hier betalen een maandelijkse bijdrage voor een beter leven voor hun “petekind” en zijn/haar familie. Dankzij deze middelen kunnen de kinderen naar school gaan.

Kaarten kosten 10 euro in voorverkoop bij de leden van Medimuze en 12 euro aan de kassa
Reserveren kan telefonisch: 052 22 31 14 of 09 367 53 60.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie