Zoek

Kindergemeenteraad sluit succesvol werkjaar af (video)

Dendermonde – De kindergemeenteraad zette op 31 mei een punt achter een goedgevuld werkjaar. Het afgelopen schooljaar werkten de kindergemeenteraadsleden hard om projecten en activiteiten te organiseren die pasten binnen een zelfgekozen thema. Hieronder een uitgebreid verslag over de verschillende commissie.

Het leven zoals het is: een kind in Dendermonde

De commissieleden wilden weten hoe ouders in Dendermonde opvoeden. Is opvoeden moeilijk? En zo ja, wat maakt dat dan zo moeilijk of net gemakkelijk? We stelden een enquête op die we dan lieten invullen door ouders en grootouders in Dendermonde. Om inspiratie op te doen, speelden we zelf het ‘opvoedingsspel’, niet gemakkelijk! Nadat we alle enquêtes hadden opgehaald, turfden we alle resultaten. Met die resultaten gingen we aan de slag om onze affiches te maken. De affiches geven een aantal interessante meningen weer van ouders in Dendermonde. Wie weet kunnen andere ouders er wel tips uithalen.

Commissie organiseert fluodag

Op 27 maart 2012 organiseerde de commissie verkeersveiligheid een fluodag. De commissieleden maakten flyers en posters om deze actie te promoten. Ook via mond-tot-mondreclame spoorden ze medeleerlingen aan om mee te doen aan deze actie… Het resultaat: die ochtend aan de schoolpoort kleurde alles fluo! De kinderen met een fluohesje werden bovendien met een lekker paaseitje beloond. De raadsleden ontpopten zich ook tot creatieve hesjesontwerpers. Bij deze krijgen alle kindergemeenteraadsleden een hip fluohesje! Op deze manier wil de commissie verkeersveiligheid hameren op het belang van je zichtbaar maken in het verkeer en dit niet enkel en alleen wanneer het buiten donker is…

Tettergazet wordt vijf jaar

De commissieleden maakten kennis met de wondere wereld van de Tettergazet. Na het drukkerijbezoek waar de Tettergazet gemaakt en gedrukt wordt, weten ze hoe alles in elkaar zit. Daarnaast mochten ze ook een nieuwe rubriek lanceren. Om te weten te komen wat de lezers leuk vinden in de Tettergazet, hielden ze een kleine enquête in de klassen van de commissieleden. Vanaf nu kan iedereen een dagboekfragment insturen en wie weet wordt het dan één van de volgende keren gedrukt in de Tettergazet!

De commissie ‘Natuur’

De commissie natuur droeg haar steentje dit jaar letterlijk en figuurlijk bij aan de natuur in Dendermonde en ver daarbuiten. Zo ging ze op zoek naar het ideale plaatsje om een insectenhotel te plaatsen en knutselde oorwormenvangers, blikvangers, een voederbakje voor vogels en een vogelhuisje. Je kunt het hotel bezoeken op het einde van het grote grasveld van het zwembad Olympos.

Met ‘Wereldwaterdag’ inspireerden de commissieleden samen met MOS en Protos alle kinderen van de kindergemeenteraad. Heel wat meisjes en jongens uit het arme Zuiden moeten immers dagelijks vers drinkwater op kilometers van hun huis gaan halen. Hierdoor kunnen ze niet naar school en zonder water hebben ze ook geen drinken, eten, … Als symbolische actie stapte de commissie met meer dan 1.400 leerlingen op 22 maart ook 3 kilometer doorheen Dendermonde. De kindergemeenteraad organiseerde een heuse ‘waterslag’ en probeerde zo om dorpen van water te voorzien.

175 jaar Spoorwegen

Dit jaar viert Dendermonde de 175e verjaardag van de spoorwegverbinding met Gent. Er werd op zondag 15 april een heus feest georganiseerd met een stoomtrein, een retrokermis en tal van activiteiten. Ook de kindergemeenteraad werkte rond dit onderwerp. De kinderen hebben een kennismakingstocht met het openbaar vervoer uitgewerkt. Ze brachten een bezoekje aan het station achter de schermen en kwamen er alles te weten over seinen en wissels. Voor één dag waren ze ook heuse acteurs in een filmpje over het openbaar vervoer.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie