Zoek

N-VA presenteert “ploeg met ambitie”

Dendermonde – Marius Meremans zal de N-VA-lijst trekken bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Klaartje Van Havermaet en Dimitri Van Hoey volgen op plaatsen twee en drie. Een “ploeg met ambitie”, zo noemen ze zelf de (gedeeltelijke) lijst die maandag werd voorgesteld. “Hier staat een brede volkspartij met ideeën, concrete voorstellen die de stad en haar inwoners ten goede komen”, klinkt het. “Wij staan klaar om Dendermonde mee te besturen.”

Marius Meremans was deze legislatuur de enige N-VA-verkozene in de gemeenteraad, waar de partij in kartel zat met CD&V. Hij was er schepen van jeugd en cultuur. Klaartje Van Havermaet, 28 jaar oud, is parlementair medewerker van Vlaams Parlementslid Lieven Dehandschutter. “Met Klaartje mikt N-VA ook duidelijk op talentvolle jongeren en vormt ze een wissel op de toekomst”, klinkt het vanuit de partij. Dimitri Van Hoey uit Baasrode is al enkele jaren een van de sterkhouders van de Dendermondse afdeling, en stond twee jaar geleden nog op de lijst voor de federale verkiezingen.

Op plaatsen 4 en 5 staan twee ‘witte konijnen’ van de partij: voormalig VHTI-directeur Walter Deygers en ex-Vlaams Belangster Hilde Raman, die vandaag als onafhankelijke in de gemeenteraad zetelt. Verder zien we Annemie Demuyt, Jurgen Jacobs, Pascal De Roock, Veronique Van den Steen en Paul Van Marcke op plaatsen 6 tot 10. Die laatste is overigens de broer van sp.a-gemeenteraadslid René Van Marcke.

Programma

De Dendermondse N-VA schuift (jonge) gezinnen, senioren, lokale economie en milieu, efficiënte overheid, sociaal weefsel, (verkeers)veiligheid en mobiliteit en onderwijs naar voor als speerpunten. De partij stelt dat het stadsbestuur duidelijk keuzes moet durven maken – vóór de bouw van de nieuwe gevangenis, bijvoorbeeld, en vóór de doortrekking van de N41 – en daar dan ook naar moet handelen. Zo moet Dendermonde meer regisseur zijn van de lokale woonmarkt, en heeft de partij voorstellen klaar om meer jonge gezinnen in aanmerking te laten komen voor een sociale woning.

Opvallend is ook dat de N-VA van een nieuw rusthuis in Baasrode een breekpunt maakt. De partij is ook niet akkoord met de huidige plannen voor het dorpsplein in Oudegem, en pleit voor een tabula rasa in dit dossier. “Voor ons moet het huiswerk overgedaan worden!”, klinkt het overduidelijk. “Er is geen oplossing voor de parkeerproblematiek en er is geen draagvlak bij de Oudegemse bevolking. Er dient zich een nieuw overleg op met Cel Onroerend erfgoed.”

Verder vindt de partij dat een uitvoerend politiek mandataris geen mandaat meer mag opnemen als directeur of voorzitter van een sociale huisvestingsmaatschappij, wat kan leiden tot deontologische problemen.

Gevraagd naar met wie de partij wel of niet wil samenwerken na de verkiezingen, antwoordde Marius Meremans dat dat een kwestie van programma’s is, waarbij het duidelijk is dat over sommige dingen kan gediscussieerd worden, terwijl andere dingen voor zijn partij geen voorwerp kunnen uitmaken van onderhandelingen.

 

 

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie