Zoek

EK op Dendermondse ‘hybride’ grasmat

Dendermonde – Over enkele dagen wordt het grootste Europese voetbaltoernooi afgetrapt in Polen en Oekraïne. Twee stadions in Oekraïne beschikken over een bijzondere “hybride” grasmat, waarbij een natuurgrasmat wordt versterkt met kunstgrasvezels. De hybride grasmat is een product van Desso Sports Systems uit Dendermonde.

De stadions van Kharkov en Donetsk zullen tijdens het EK intensief gebruikt worden voor zowel wedstrijden als trainingen, en dankzij de versteviging met kunstvezels zijn de velden in alle weersomstandigheden perfect bespeelbaar. In Donetsk zullen 5 EK-wedstrijden, inclusief een kwart- en halve finale, op het Dendermondse gras gespeeld worden. In Kharkov zal Nederland al zijn groepswedstrijden op de grasmat van Desso GrassMaster spelen, waaronder de topwedstrijd tegen Duitsland.

De velden in de stadions van Kharkov en Donetsk werden geïnstalleerd in de zomer van 2011, en doorstonden de harde winter met glans. In totaal hebben al meer dan 450 clubs hebben dit systeem geïnstalleerd in hun stadion of trainingscentrum. Topclubs zoals Arsenal FC, Liverpool, Manchester City, Tottenham Hotspur, AZ Alkmaar, RSC Anderlecht spelen al sinds jaren op een Desso GrassMaster-veld. Oekraïns landskampioen Shaktar Donetsk beschikt sinds vorig jaar over het systeem. Ook tijdens het WK in Zuid-Afrika werd er wedstrijden gespeeld op dit type veld.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie