Zoek

Dendermonde steekt hand uit naar Aalst

Dendermonde – Afgelopen woensdag was burgemeester Piet Buyse te gast op een avond georganiseerd door 93.00, “een losse groepering van enkele Aalstenaars die Aalst op een positieve manier in het daglicht willen zetten, maar ook uitdagen met nieuwe ideeën, concepten en ontwikkelingen”.

Onze burgemeester werd uitgenodigd om te praten “over stadsontwikkeling, burgerparticipatie, dienstverlening en de rol van de lokale overheid in zijn stad”.

“Laten we nu niet doen alsof Dendermonde plots een modelgemeente is, wel een boeiende en enthousiasmerende burgemeester”, aldus één van de reacties op Facebook na afloop. Iemand anders: “Boeiende en motiverende uiteenzetting van een begeesterende spreker. Waarom Dendermonde zou kunnen wat Aalst niet kan werd wel beantwoord met een verzamelterm: Visie. Wat niet expliciet werd uitgewerkt was met wie en hoe. Wat er wel kon worden uit opgemaakt was dat een sterke ploeg rond een gedreven leider en een consistent beleid aan het roer moet staan.”

Volgens het Nieuwsblad gaf Piet Buyse het signaal “dat er misschien meer moet samengewerkt worden tussen beide steden, net omdat de Dender de steden verbindt.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie