Dendermonde steekt hand uit naar Aalst

Dendermonde – Afgelopen woensdag was burgemeester Piet Buyse te gast op een avond georganiseerd door 93.00, “een losse groepering van enkele Aalstenaars die Aalst op een positieve manier in het daglicht willen zetten, maar ook uitdagen met nieuwe ideeën, concepten en ontwikkelingen”.

Onze burgemeester werd uitgenodigd om te praten “over stadsontwikkeling, burgerparticipatie, dienstverlening en de rol van de lokale overheid in zijn stad”.

“Laten we nu niet doen alsof Dendermonde plots een modelgemeente is, wel een boeiende en enthousiasmerende burgemeester”, aldus één van de reacties op Facebook na afloop. Iemand anders: “Boeiende en motiverende uiteenzetting van een begeesterende spreker. Waarom Dendermonde zou kunnen wat Aalst niet kan werd wel beantwoord met een verzamelterm: Visie. Wat niet expliciet werd uitgewerkt was met wie en hoe. Wat er wel kon worden uit opgemaakt was dat een sterke ploeg rond een gedreven leider en een consistent beleid aan het roer moet staan.”

Volgens het Nieuwsblad gaf Piet Buyse het signaal “dat er misschien meer moet samengewerkt worden tussen beide steden, net omdat de Dender de steden verbindt.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Ros Beiaard souvernierposter via Editie

Het hart van de Dendermondenaren klopt voor ‘ons peirt’. Ook dat van Editie, waarvan de redactieploeg de Ros Beiaardommegang op de voet

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord