Vlaamse regering maakt geld vrij voor wegenwerken in de wijk Hof Ten Rode

Baasrode – Schepen Bart Van Malderen meldde deze week dat Vlaams minister van wonen Freya Van den Bossche 771.000 euro vrijmaakt voor de vernieuwing van de weginfrastructuur in Hof Ten Rode.

Het stadsbestuur maakt van de volledige renovatie van deze week een beleidsprioriteit. “De wijk ‘Hof ten Rode’ in Baasrode dateert van 1953. De weginfrastructuur is sinds de aanleg van de wijk niet gerenoveerd en is daarom zeer gebrekkig”, aldus Bart Van Malderen. “De renovatiewerken in Hof Ten Rode dringen zich op. Ik ben minister Van den Bossche en de Vlaamse Regering dan ook dankbaar dat zij zich inspannen om dit dossier vooruit te helpen”.

Er wordt 3.918.253 euro geïnvesteerd in wegen- en rioleringswerken in Hof Ten Rode. “De werken kaderen in de volledige renovatie van de wijk. Eerder werden de daken en centrale verwarming van de woning zelf vervangen en gerenoveerd. Wanneer de wegen- en rioleringswerken achter de rug zijn, kunnen de woningen die niet meer gerenoveerd kunnen worden ook vervangen worden. In de plannen voor de renovatie van Hof Ten Rode is ook aandacht besteed aan parkeerproblematiek en is er oog voor groen in de wijk”, aldus Bart Van Malderen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Eén reactie

Geef een reactie