Manklopende postbedeling hadden kunnen vermeden worden

Dendermonde – Oost-Vlaams volksvertegenwoordiger Miranda Van Eetvelde (N-VA) verspreidde gisteren een mededeling in verband met de manklopende postbedeling in Dendermonde vorige maand. Van Eetvelde stelde hierover vragen aan bevoegd Minister Magnette. Haar conclusie is dat de problemen hadden kunnen vermeden worden.

“In mei ondervonden grote delen van Dendermonde en omstreken grote hinder en vertraging bij het versturen van post. Voor handelaars en burgers die bijvoorbeeld facturen of aangetekende zendingen wilden versturen, was dat een regelrechte ramp. Omdat ik de verklaring van Bpost erg mager vond, besloot ik Minister Magnette hierover te ondervragen”, aldus Van Eetvelde.

Magnette verschuilde zich volgens Van Eetvelde achter de introductie van een nieuwe werkmethode, die leidde tot een aanpassing van de organisatie. Bovendien zou het aantal zieke personeelsleden hoger gelegen hebben dan normaal.

“Ik heb begrip voor beginmoeilijkheden, zeker als deze tot betere resultaten zullen leiden, maar 15 dagen zware hinder is buiten proportie. De nieuwe methodes kunnen op voorhand getest worden en men kan problemen vermijden door te leren uit ervaringen bij andere kantoren”, aldus Miranda Van Eetvelde. “Ik kan dus niet anders dan besluiten dat deze problemen te vermijden waren. Ik hoop dat het dan ook bij een “éénmalig feit blijft”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

2 reacties

  1. De erbarmelijke postbedeling duurt in onze buurt (denderstraat te Appels) nog steeds voort. Wij ontvangen onze briefwisseling soms pas om16u., vandaag was het 14u30., terwijl wij voorheen de post bedeeld kregen voor 8u30 ’s morgens. Ook het feit dat het steeds andere postbodes zijn die onze buurt aandoen is ook niet aangenaam.

  2. Wellicht liggen wij op het einde van een postbedelingsronde. Ik woon op de Steenweg van Aalst en zie ’s morgens tussen 8 en 9 de postbode aan de overkant starten, bij ons komt die pas langs tussen 14 en 15 uur. ’s Middags heb ik die ook al een paar keer in Oudegem op de steenweg gezien. Misschien dat die na hier de Zandstraat doet en zo naar de Denderstraat? Er moet toch iemand de laatste zijn op een ronde?

Geef een reactie