SK Oudegem krijgt tweede voetbalplein

Oudegem – De gemeenteraad ging gisteren akkoord met het voorstel van het Autonoom Gemeentebedrijf, dat de sportinfrastructuur van de stad beheert, om in Oudegem een tweede voetbalterrein te verwerven.

“De gemeenteraad keurde gisteren het voorstel goed om de noordelijke gronden aan te kopen en zo SK Oudegem eindelijk de bijkomende sportinfrastructuur te geven waar het al zo lang nood aan heeft”, aldus Bart Van Malderen, schepen en ook voorzitter van het Autonoom Gemeentebedrijf.

De voetbalclub is al lang vragende partij voor een tweede voetbalplein. Om de verschillende ploegen uit de verschillende divisies volwaardige oefenmogelijkheden te geven, is een uitbreiding noodzakelijk. Enkele jaren geleden werd reeds een klein oefenveld aangekocht en aangelegd, maar er was een ruimtelijke uitvoeringsplan (RUP) nodig om een volwaardig voetbalplein te kunnen aanleggen.

Van Malderen: “De afgelopen maanden hebben we onderhandeld met de eigenaars van de gronden langs de sportsite in Oudegem. Alle eigenaars zijn bereid hun gronden in der minne te verkopen en ook de pachter gaat akkoord met ons voorstel. De stad zal de gronden aankopen en in erfpacht geven aan het AGB. Het AGB zal het tweede voetbalplein beheren, zorgen voor verlichting en omheining. Er is bovendien nog ruimte voor de aanleg van een beachvolleyterrein.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie