Search

Wil jij dat de Begijnhoffeesten terugkeren? (poll)

Dendermonde – Gisteren werd door de gemeenteraad geld vrijgemaakt voor wegen- en restauratiewerken in het Sint Alexiusbegijnhof. “Het Dendermondse Begijnhof zal er in de toekomst nog mooier uit zien. De weginfrastructuur wordt volledig vernieuwd, de gemeenteraad heeft juist de plannen goedgekeurd”, reageerde schepen Leen Dierick enthousiast. Spontaan duiken herinneringen aan de vroegere Begijnhoffeesten op.

Het evenement was – samen met Katuit – de traditionele afsluiter van de zomervakantie. De laatste editie dateert van 2005 en werd toen opgedragen aan bezieler en organisator Luc Dierick die in april van dat jaar overleed. Wat vind jij? Zou het festival moeten terugkeren?

[polldaddy poll=”6367952″]

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

5 reacties

 1. De begijnhoffeesten streefden in het begin naar een edel doel, namelijk naar het herstel van dit prachtig stukje Dendermonds patrimonium, en dit samen met de bewoners. Gaandeweg barstte dit uit zijn voegen, waardoor er eigenlijk meer schade werd aangericht dan hersteld. De oude ruiten (zelfs ganse huisjes) daverden bij het lawaai, en het terrein werd ‘omgeploegd’.
  Dus, ja, de begijnhoffeesten mogen terugkomen, maar respectvol passend in het kader…
  En hoe zit het nu met de erfpacht-afhandeling?

 2. ik vind ook dat de begijnhof feesten moeten terug komen maar misschien in een aangepaste vorm .
  bv : ambachtenmarkt en eetgelegenheid enz…. op het begijnhof en het festival-
  gedeelte op een andere lokatie bv de tereinen aan het zwembad !

 3. Begijnhoffeesten mogen terugkomen maar onder een totaal andere vorm met respect voor de locatie, de rust en het authentieke. Voor mij hoeft geen heropstart onder de uit zijn voegen barstende festivalvorm waardoor we stilaan worden opgeslorpt en verteerd tijdens de vakantiemaanden.
  Waarom niet eens nadenken over bijv. kleinschalige concerten in de kapel? Tal van zaken zijn mogelijk als het maar sfeervol blijft.

 4. Ik ben het volledig eens met PATRICIA D.L. Zoals de beginedities van de vroegere
  begijnhoffeesten met rommelmarktje ,kleinkunstoptreden , kraampjes met eten en drinken enz… als het maar kleinschalig en sfeervol blijft

Geef een reactie