Stefanie en Maartje coördineren nieuwe erfgoedcel

Dendermonde – De erfgoedcel Land van Dendermonde ging officieel van start op 1 juni. De cel is een initiatief van de projectgroep Cultuurdijk, een intergemeentelijk samenwerkingsverband van negen gemeenten, en wordt gerund door twee coördinatoren: Stefanie Audenaert en Maartje Van der Laak.

“De erfgoedcel Land van Dendermonde heeft alvast veel plannen, goesting en ambitie om, samen met de betrokken diensten en actoren, een bijkomende dynamiek te genereren in het lokale cultureel erfgoedveld”, aldus Gregory Vercauteren op de site van het Vlaams Steunpunt voor cultureel erfgoed.

“De erfgoedcel gaat de uitdaging aan om een zo breed mogelijk publiek bewust te maken van de waarde van cultureel erfgoed en ervoor te zorgen dat de toekomst van dit cultureel erfgoed gevrijwaard wordt.”

De komende periode zal de erfgoedcel de negen gemeenten bezoeken om de behoeften en noden in kaart te brengen. Nog voor het einde van het jaar zal de inhoudelijke werking gespreid over meerdere jaren worden uitgewerkt.

De Erfgoedcel Land van Dendermonde heeft onderdak in de Nijverheidsstraat 3 in Dendermonde.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Ros Beiaard souvernierposter via Editie

Het hart van de Dendermondenaren klopt voor ‘ons peirt’. Ook dat van Editie, waarvan de redactieploeg de Ros Beiaardommegang op de voet

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord