Zoek

Lokale Politie neemt vandaag twee motoren in gebruik

Dendermonde – Vanaf vandaag zet de Lokale Politie twee Yamaha motoren in. “Deze motoren worden bestuurd door Gregory, Peter en Gunther. Zij volgden daartoe gedurende een maand een doorgedreven rijopleiding. Om er voor te zorgen dat zij hun taak zo goed mogelijk kunnen uitoefenen, moeten de motoren specifieke kwaliteiten hebben zoals goede bestuurbaarheid en wegligging, veilig en gemakkelijk te onderhouden en specifieke vereisten qua maximale snelheid, versnelling, remafstand, …”, aldus commissaris Francis Van Hove van de Lokale Politie.

“Om op het vlak van verkeersveiligheid goede resultaten te behalen, is het belangrijk dat de weggebruikers weten dat zij overal en om het even wanneer kunnen gecontroleerd worden”, aldus Van Hove. “Belangrijk daartoe is de zichtbaarheid van de politie in het straatbeeld en natuurlijk de link die wordt gelegd met verkeerstoezicht. De motorrijders dragen bij tot het behalen van deze doelstelling.”

“Motorrijders bewegen zich sneller door het verkeer. Ze kunnen beter dan politiecombi’s tweewielers en bestuurders die willen wegvluchten, onderscheppen. Bij verkeerscontroles zijn ze ook mobieler en sneller inzetbaar.”

Technische fiche

– Motor: Yamaha FJR 1300 A, 1300 cc, 4 cilinders in lijn, 4T, 4 kleppen per cilinder, waterkoeling, 143,5 pk aan 8000 toeren/min (105 kw), 12,8 mkg aan 6000 toeren/min, 6 versnellingen
– Aluminium frame, voorvering: telescopische vork (48mm diameter), mono schokdemper achteraan
– ABS remsysteem
– Cardanaandrijving
– Totaal gewicht (incl. politie-uitrusting): ongeveer 300 kilogram
– Politie-uitrusting: sirene, blauwe zwaailichten (LED) vooraan, achteraan en op de zijkant, striping Lokale Politie en geïntegreerde Astrid radio

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie