Zoek

Ontdek op 18 augustus de Dender van bron tot monding

Dendermonde – Op zaterdag 18 augustus organiseert de werkgroep ‘Dender’ van Grenzeloze Schelde een taalgrensoverschrijdende ontdekking- en ontmoetingsdag per fiets, met de boot en te voet langs de Dender van bron tot monding. Deelnemen kan vanuit Aalst.

“Zowel geoefende fietsers als gelegenheidsfietsers en ‘gewone’ Denderliefhebbers uit Vlaanderen en Wallonië zullen hun gading vinden in het programma”, aldus Dolores Baita en Mieke De Leeuw namens Grenzeloze Schelde.

Wat roept de Dender bij je op?

Ken je de Dender ook over de taalgrens heen? Hoe gaan de Dendersteden Lessines, Ninove, Geraardsbergen, Aalst en Dendermonde om met ‘hun’ Dender?

Op zaterdag 18 augustus 2012 vindt een interregionale verkenningstocht van de Dender plaats. Langs unieke natuur- en stiltegebieden en dwars door stedelijke agglomeraties verkennen deelnemers deze aparte en mooie rivier van bron tot monding (of een deel ervan) per fiets, met de boot en te voet.

Tijdens de tocht aan land of te water maakt men kennis met de Dender en haar omgeving en ook met andere geïnteresseerden en betrokkenen in het Denderbekken aan de Waalse en Vlaamse zijde.

Het programma verloopt in grote lijnen als volgt. Je fietst van Lessines naar Aalst (40-tal kilometer). In Aalst is het tijd voor de lunch, met een informatie- en ontmoetingsmoment. Met heel wat fietskilometers in de benen zet je de verkenningstocht verder met de boot tot Dendermonde. Daar even de benen strekken met een wandeling naar de Grote Markt langs de nu nog verborgen ‘oude’ Dender.

Vervolgens vaar je terug van Dendermonde naar Aalst, genietend van het prachtig rivierlandschap met aan boord een maaltijd en een streepje muziek.

Het staat iedereen vrij om aan een of meerdere deelactiviteiten deel te nemen. Fietsers kunnen op meerdere plaatsen aansluiten. Op verschillende momenten wordt vervoer van deelnemers en fietsen ingelegd.

Interesse? Inschrijven is nodig. Aarzel niet, want het aantal plaatsen is beperkt. Tel. 053 72 94 21.

Meer informatie: www.grenzelozeschelde.org.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie