Werken aan het Dorpsplein in Baasrode worden hervat

Baasrode – Dinsdag 7 augustus hervatten de werken op het Dorpsplein. Net voor het bouwverlof werd een gasleiding in de Scheepswerfstraat verplaatst en gekeurd zodat de grote bouwput nog kon worden gedicht. De verdere afwerking start deze week.

De Scheepswerfstraat zal daarna voor plaatselijk verkeer opnieuw worden opengesteld. Het doorgaand verkeer en de bussen van De Lijn blijven via het Hoogveld en de Mandekensstraat rijden tot de werken zijn afgelopen.

Deze maand zullen ook de wegen en de voetpaden rond het Dorpsplein en het bufferbekken onder het plein worden aangelegd.

Begin september starten vermoedelijk de rioleringswerken langs de kant van de Kloosterstraat en Palingbotterstraat. Op hetzelfde moment wordt het centrale plein betegeld. De voetpaden in de Kloosterstraat blijven zolang als mogelijk bewaard.

Als de werken in deze straat in uitvoering zijn, zal het Dorpsplein niet meer toegankelijk zijn voor het gemotoriseerd verkeer via de Palingbotterstraat en de Kloosterstraat, maar wel via de heraangelegde Scheepswerfstraat. Men zal niet op het centrale plein kunnen parkeren, maar wel op de rijwegen rond het plein.

Vermoedelijk duurt deze fase van het project tot ongeveer eind oktober.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie