Zoek

Brandweerkazerne Oudegem “niet voorzien op noden van morgen”

Oudegem – Na de hervorming van de brandweer in 2014 zal de Oudegemse kazerne niet meer aan de normen voldoen. Dat maakt de Dendermondse N-VA bekend, en werd bevestigd door het ministerie van binnenlandse zaken. De Dendermondse N-VA wil de brandweer helpen bij de zoektocht naar een nieuwe locatie.

De kazerne van Oudegem werd door het ministerie van binnenlandse zaken geanalyseerd in de aanloop van de bradweerhervorming. De federale overheid zou in 2014 de eigendom van de brandweergebouwen overnemen, maar de huidige kazerne van Oudegem is eigenlijk een deel van het gemeentehuis en geen aparte eigendom. Bovendien is de kazerne te klein, zo blijkt. Er moeten dan immers minstens vijf wagens –  materiaalwagen, halfzware autopomp, personeelswagen, hoogtewerker en tankwagen – kunnen ondergebracht worden, maar daarvoor is de huidige kazerne in het Oudegemse dorpscentrum niet groot genoeg.

“De kazerne is niet voorzien op de noden van morgen”, zeggen Tomas Roggeman en Giel Van Medegael van de N-VA-afdeling in Oudegem. “Het gebouw gaat meer dan 40 jaar mee en is verouderd. Nochtans is deze post belangrijk voor het dorp, voor het actiegebied van de Dendermondse korpsen én voor de gemeente als regionaal centrum van dienstverlening.”

Nieuwe kazerne

De Dendermondse N-VA stelt voor om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie voor de Oudegemse brandweer, zodat de post ook na 2014 kan blijven bestaan. Het doel is een waardige en bereikbare locatie. De N-VA wil mogelijkheden bekijken om de federale overheid te betrekken bij deze operatie. Bij de hervorming wordt de overheid verantwoordelijk voor de Zone Oost, die naast Dendermonde ook Berlare, Buggenhout, Hamme, Lebbeke, Lokeren en Zele omvat. “Met de nodige samenwerking kan de stad een toekomst geven aan de brandweer van Oudegem. Zo blijft de brandveiligheid in de streek gegarandeerd”, aldus Roggeman.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie