Zoek

Dansgroepen geven Katuit extra pracht en praal

Dendermonde – Donderdag 30 augustus vindt de 46ste reuzenommegang plaats en naar goede gewoonte heeft Katuit 2012 opnieuw enkele nieuwigheden in petto.

“Zo staat het grootste deel van de proloog in het teken van ‘Dansende Kinderen’. Het bekende bronzen beeld van de Dendermondse beeldhouwer Jos De Decker die precies honderd jaar geleden werd geboren, vormt de inspiratie voor een wervelend dansspektakel van dansgroep Nele”, vertelt regisseur Franki Hervent.

Nieuwe taferelen, nieuwe praalwagens

Franki Hervent: “In het tafereel ‘Geboren uit Schelde en Dender’ zorgt Dansgroep Incar voor een volledig nieuwe choreografie van het waterballet. In de volgende taferelen wordt stilgestaan bij enkele belangrijke episodes uit de Dendermondse geschiedenis. Er is aandacht voor de evolutie van Lakenhalle tot Stadhuis, de aansluiting van Dendermonde op het spoorwegnet en de rol van Dendermonde als haven- en garniezoenstad. Dit alles zijn nieuwe taferelen met ook telkens nieuwe praalwagens.”

Katuit wordt extra bijzonder dankzij de inbreng van componist en beroepsmuzikant Johan Evenepoel. “Hij werd bereid gevonden om een volledig nieuw stuk te componeren voor het tafereel ‘175 jaar spoorwegen in Dendermonde’. Hij ging hiervoor aan de slag met de melodieën van het ‘Ros Beiaard’, ‘Ons Banier’ en ‘In een klein stationnetje’ en vulde dit aan met typische stoom- en fluitgeluiden van een oude stoomtrein. Het resultaat is een verrassend frisse mix van bekende klanken”, laat Franki Hervent weten.

Ondanks alle vernieuwingen is er gelukkig één absolute zekerheid… “met Katuit gaan de Reuzen uit”. Indiaan, Mars en Goliath zijn en blijven de vaste waarden van de Ommegang en vormen aldus de constante doorheen de tijd.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

  1. Het zou een vernieuwing zijn moesten de mensen overal iets te zien krijgen en niet alleen op de Grote Markt. Het is namelijk doodzonde dat er in heel de Brusselse Straat niets te zien is omdat de show op de Grote Markt uitloopt.
    Het zou ook een vernieuwing zijn mochten kinderen ook iets kunnen zien van het vuurwerk als dat nog eens voor middernacht wordt afgeschoten.

Geef een reactie