Zoek

Bouw nieuwe Bogaerdbrug start maand later dan voorzien

Dendermonde – De bouw van de nieuwe Bogaerdbrug zal pas begin oktober van start gaan. Waterwegen en Zeekanaal NV kan de werken aan de nieuwe brug over de Oude Dender in de binnenstad van Dendermonde pas aanvangen nadat de nutsmaatschappijen voorafgaande werkzaamheden hebben afgerond.

Onder de Bogaerddam lopen verschillende nutsleidingen. Om de bevoorrading van de verschillende nutsmaatschappijen te verzekeren tijdens de werken aan de nieuwe Bogaerdbrug is het noodzakelijk dat de nieuwe nutsleidingen al operationeel zijn. Een eerste boring in juli om de nutsleidingen te verplaatsen werd na technische moeilijkheden gestaakt. Voor de nieuwe boring is apparatuur nodig die krachtiger en dieper kan boren. Na de boring worden de nieuwe leidingen zo snel mogelijk aangesloten. De werken van de nutsmaatschappijen zullen enkele weken in beslag nemen. Plaatselijke hinder tijdens deze werken is mogelijk.

De bouw van de nieuwe Bogaerdbrug en de eerder aangekondigde wegomlegging in de binnenstad zullen aansluiten op de werken van de nutsmaatschappijen en kunnen ten vroegste begin oktober van start gaan.

Stad Dendermonde en Waterwegen en Zeekanaal NV zullen een definitieve startdatum nog communiceren.De inhoud van de vroegere gevoerde communicatie blijft behouden, maar is pas van toepassing vanaf de start van de werken aan de Bogaerdbrug. Vanaf dan dient de omlegging gevolgd te worden.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie