Voorzitter Guido Van Der Jeught is blij met hernieuwde samenwerking

Sint-Gillis – “Wat zijn we blij dat we hier voor jullie staan”, opende kersvers voorzitter Guido Van Der Jeught zijn toespraak tijdens de voorstelling van het Bloemencorso 2012. “Het heeft er heel even niet goed uitgezien na het Bloemencorso van vorig jaar.

Vele ervaren mensen zagen het niet meer zitten, en gaven hun ontslag. Maar het zou toch ondenkbaar zijn, dat een ingeburgerde traditie van vele jaren, zomaar zou stoppen. Een paar mensen, waaronder de burgemeester, konden zich niet voorstellen dat dit op deze manier zou eindigen en moedigden mensen aan hun schouders opnieuw onder dit project te zetten. Ze slaagde in hun opzet. Er is al een lange weg afgelegd, en we hopen dat het tot een geweldig resultaat zal leiden”. Guido Van Der Jeught is zelf al 12 jaar actief bij een van de corsogroepen. “Ik ben nog altijd lid, maar heb noodgedwongen mijn activiteiten moeten terugschroeven om me te kunnen inzetten voor het comité. Maar het is fantastisch om te doen. We hebben een heel sterk team. Je zou kunnen zeggen dat het corso er na de problemen van eind vorig jaar sterk is uitgekomen. De verstandhouding tussen het stadsbestuur, het corsocomité en de corsogroepen is perfect.

“Iedereen zet zich voor de volle 100% in”, vertelt Guido Van Der Jeught. “De voorbereiding van deze editie liep vlot. Het was in het begin niet evident en er was heel wat opzoekwerk, maar ook dankzij de vlotte medewerking van het stadsbestuur was het nieuwe comité snel ingewerkt”.

De toekomst van het Bloemencorso is met deze nieuwe dynamiek verzekerd. Voorzitter Guido Van Der Jeught bevestigt: “We zijn al bezig met de voorbereiding van het corso voor volgende jaar en hebben plannen om naar aanleiding van de 65ste editie in 2015 een eigen standbeeld te onthullen. De toekomst ziet er voor het corso heel goed uit”. Ook op financieel vlak boekte Van Der Jeught succes. “We zijn erin geslaagd om extra sponsorgeld aan te trekken en de kans is groot dat we volgend jaar een bijkomende hoofdsponsor gaan kunnen verwelkomen”.

“Ik doe het bijzonder graag, maar zonder de fantastische crew die we nu hebben zou het allemaal niet mogelijk zijn”, besluit hij. Ook in zijn toespraak bedankte Van Der Jeught uitgebreid alle sponsors, wagenbouwers, peters, meters, ambassadeurs en in het bijzonder ook het stadsbestuur. “Hun geloof in onze corso en hun onvoorwaardelijke steun en hulp, ook technische en materiële hulp, is van een ongekende waarde”.

Lees ook …

Springlevend Bloemencorso zorgt op 2 september voor kleur
Stijn De Wolf: “Het artistiek niveau ligt bijzonder hoog”
Blofoyo eerst de grootmeesters van de lach
Anciens en nieuwkomers vinden elkaar bij expressivo
Bloemencorso maakt geslaagde doorstart

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie