Search

Bloemencorso maakt geslaagde doorstart

Sint-Gillis – De voorstelling van de negen bloemenwagens die begin september deelnemen aan het Bloemencorso werd gisteren in het stadhuis door meer dan 250 personen bijgewoond. Het Bloemencorsocomité is er na de spanningen van eind vorig jaar in geslaagd om met een grotendeels nieuw bestuur een flinke doorstart te maken. Het enthousiasme van de wagenbouwers was gisteren zeer merkbaar.

In zijn maidenspeech zei voorzitter Guido Van der Jeught dat het zou “ondenkbaar zijn dat een ingeburgerde traditie van vele jaren zomaar zou stoppen”.

“Een paar mensen, waaronder de burgemeester, kon zich niet voorstellen dat dit op deze manier zou eindigen, en moedigde een paar mensen bijzonder aan om hun schouders opnieuw onder dit project te zetten en slaagde in zijn opzet”, aldus de nieuwe voorzitter.

In totaal nemen negen bloemenwagens – waarvan twee nieuwe groepen – deel aan de 62ste editie van het Bloemencorso op zondag 2 september. Meer nieuws over het Bloemencorso lees je in onze volgende publicatie op woensdag 29 augustus.

Meer informatie: www.bloemencorsosintgillis.com

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie