Search

Muziek en dans uit Bolivië en Spanje op 16 augustus

Grembergen – Volkskunstgroep “Reynout” haalt op donderdagavond 16 augustus dans- en muziekgroepen uit Bolivië en Spanje voor een optreden naar de gemeenteschool in Grembergen.

De huidige Boliviaanse volksmuziek is het resultaat van zowel het Inca-verleden als van tradities van Amazone-volkeren, Spanjaarden en Afrikanen. Het “Ballet Folclórico de La Paz” uit Bolivië – opgericht eind 2006 – wijdt zich vooral aan het opzoeken, het onderrichten en het in beeld brengen van de authentieke Boliviaanse podiumkunsten.

Dansen en muziekthema’s worden samengesteld vanuit opgetekende historische verhalen. Zij vinden het namelijk heel belangrijk dat de bevolking niet van haar oorsprong zou vervreemden. De grote culturele verscheidenheid wordt daarbij nooit uit het oog verloren.

Naast Bolivië staat ook Spanje op het podium met de “Grupo de Coros y Danzas – Villa de Leganés de la Casa de Extremadura”.

Extremadura is een van de 17 autonome regio’s van Spanje. Het ligt in het zuidwesten van het land en grenst aan Portugal en de autonome regio’s Castilië-La Mancha, Castilië en León en Andalusië.

De Spaanse groep werd opgericht in 1982 met de bedoeling de tradities qua zang en dans in ere te houden. Alhoewel het oorspronkelijk de bedoeling was vooral de muziek en de dansen uit die streek voor het publiek te brengen, kregen ook de muzikale tradities uit andere regio’s in Spanje de belangstelling van de groep en werden in hun repertorium opgenomen.

Ook de vendeliersgroep van Reynout staat op het programma.

De optredens vinden plaats op 16 augustus in de sportzaal van de Gemeenteschool aan de Rootjensweg in Grembergen. De toegangsprijs bedraagt 8 euro. In voorverkoop, voor de leden van VVKB en Danspunt en voor de houders van CJP en Plus-3 bedraagt de toegangsprijs 6 euro.

Kaarten te verkrijgen bij alle leden van Volkskunstgroep Reynout. Reserveren kan via 052 21 35 89, 052 21 72 59 of 0497 86 63 97. Er zijn geen voorbehouden plaatsen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie