Zoek

Wijk De Molen viert halfoogst met prochekermis

Grembergen – Wijk De Molen organiseert zijn jaarlijkse ‘prochekermis’ om halfoogst te vieren. De volkse wijkkermis, waarvan niemand nog weet wanneer hij ontstaan is, pakt ook dit jaar weer met een prachtig kermisprogramma uit. De traditionele kermisdagen zijn 15 augustus en 16 augustus .

Dit jaar beginnen de festiviteiten echter al op dinsdagavond 14 augustus met de halfoogst-Muziekquiz in de tent ’t Nief Palmhof in de Bankveldstraat. Ploegen van 5 personen kunnen inschrijven bij stefan.claessens@skynet.be of gino.fierens2@telenet.be.

Op de woensdag 15 augustus om 9.30 uur starten de activiteiten traditioneel met een eucharistieviering. Om 14 uur vindt de Grote Proche Rommelmarkt plaats.

Elk jaar brengt deze rommelmarkt een massa volk op de been brengt. Het is immers één van de gezelligste rommelmarkten uit de streek. “Je kan er uren slenteren rond de meer dan 200 standhouders die voor deze markt hun beste goederen hebben bewaard om hier te verkopen. De verschillende gelegenheidscafés, eetkraampjes en pannenkoekenbak zorgen ervoor dat je wat langer kunt blijven, je ontmoet er wel altijd iemand waarmee je aan de klap geraakt”, aldus organisator Marc De Koning.

Diezelfde namiddag vindt ook de 32ste grote viswedstrijd met barbecue van de Boelensvrienden plaats in de Voortweg.

Om 18.30 uur stappen de Moedige Vlamingen door de wijk voor een folkloristisch wandelconcert.

Donderdag 16 augustus om 14.30uur wordt een wielerwedstrijd voor beloften en elite zonder contract gereden. “Wegens werken kan deze wielerwedstrijd niet over het normale parcours rijden maar we hebben er toch voor gezorgd dat deze traditie toch nog kan doorgaan”, aldus Marc De Koning.

Vrijdag 17 augustus om 19 uur start een kinder- en jeugdloop en om 19.30uur vindt een jogging voor volwassenen plaats. Er zijn verschillende afstanden en vertrek en aankomst is in de Bankveldstraat aan de tent ‘t Nief Palmhof.

Om 20uur kan je in de café ’t Zuiperken deelnemen aan de tweede ‘Kwistettenten’. Inschrijven bij fierensmarie@gmail.com. Na de quiz – rond 22 uur – vindt in tent ’t Nief Palmhof ‘De Foute Fuif’ met DJ.Bultino & DJ. Tim plaats. De toegang is gratis.

Zaterdag 18 augustus om 18 uur dansen voor de 15de keer de reuzen. De Koning: “Meer dan 20 reuzen zowel uit Grembergen als uit het omliggende zullen door de straten van de wijk wandelen begeleid door verschillende muziekmaatschappijen”. Rond 20 uur is er de apotheose aan het kapelleken gevolgd door de 11de gouden oogstworp met verschillende mooie prijzen. Om 22uur vindt de ‘Nacht van de Proche’ plaats in de tent ’t Nief Palmhof.

Zondag sluit de kermis af maar eerst kan je van 11.30uur tot 15uur nog lekker genieten van paardenworsten of kip met frietjes in de tent ’t Zuiperken bij de Zemelappen.

Prochekermis is altijd een plezier om naar toe te komen. Iedere dag is er wat te beleven en iedereen groot en klein komt er aan zijn trekken. Afspraak op Prochekermis van 14 tot 19 augustus in Grembergen/wijk De Molen

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie