“Onze bloemencorso mag niet verdwijnen”

Sint-Gillis – In Sint-Gillis is opschudding ontstaan omwille van het mogelijks verdwijnen van het bloemencorso. Een groot aantal leden van het organiserend bloemencorsocomité is ontslagnemend. Het bericht verscheen gisteren in de krant Het Laatste Nieuws. De wagenbouwers willen dat het corso blijft en willen daarvoor de handen uit de mouwen steken.

“Wij als corsoliefhebbers, wagenbouwers, inwoners van Sint Gillis willen onze bloemencorso niet zien verdwijnen”, wordt op Facebook gemeld. De pagina ‘Bloemencorso moet blijven’ werd gisteren opgericht en telt al 38 leden. “Er zijn genoeg mensen die de handen uit de mouwen willen steken om de trots van onze deelgemeente, een unieke stoet te laten voortbestaan en zelfs te doen floreren. Bloemencorso is een sociaal gegeven dat niet mag verloren gaan. Tientallen, honderden mensen werken samen in een gezonde concurrentiestrijd aan hun praalwagens waarvan ze fier zijn er mee op de eerste zondag van september door de straten te mogen rijden. Word lid van onze groep als ook jij de bloemencorso niet wil zien verdwijnen!”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie