“Het artistiek niveau ligt bijzonder hoog”

Sint-Gillis – In februari werd bekend dat theatermaker Stijn De Wolf de regie van het Bloemencorso voor zijn rekening zou nemen. Aan Het Laatste Nieuws vertelde hij toen dat het zijn voornemen was “om het hoge niveau dat de corso’s de voorbije jaren haalden zeker te behouden, maar tegelijk ook voor wat nieuwigheden te zorgen op vlak van randanimatie en figuratie”.

We zijn inmiddels enkele maanden verder. “Het waren interessante maanden. We zijn met een wit blad gestart, want er was weinig informatie beschikbaar. We zijn met elke corsogroep apart aan tafel gaan zitten om de ideeën te bespreken”, vertelt Stijn De Wolf. “Als regisseur ben ik de lijm tussen de verschillende corsogroepen. Ik ben het als theatermaker gewoon om conceptueel te denken. Ik hoop bepaalde accenten te kunnen leggen die voor meer spektakel zullen zorgen. Het gaat hoe dan ook een heel sterke corso worden. Het artistiek niveau van de wagenbouwers ligt bijzonder hoog.”

Lees ook …

Springlevend Bloemencorso zorgt op 2 september voor kleur
Voorzitter Guido Van Der Jeught is blij met hernieuwde samenwerking
Blofoyo eerst de grootmeesters van de lach
Anciens en nieuwkomers vinden elkaar bij expressivo
Bloemencorso maakt geslaagde doorstart

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Ros Beiaard souvernierposter via Editie

Het hart van de Dendermondenaren klopt voor ‘ons peirt’. Ook dat van Editie, waarvan de redactieploeg de Ros Beiaardommegang op de voet

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord