Zoek

Leerlingen starten schooljaar in nieuwe klassen

Grembergen – De Vrije Lagere en Kleuterschool, kortweg VLEK, nam gisteren een nieuwbouw van de school officieel in gebruik. De opening gebeurde in aanwezigheid van Mieke Van Hecke, directeur-generaal Katholiek Onderwijs en Leen Dierick, federaal volksvertegenwoordiger en schepen van de stad Dendermonde. EH Marc Verwaeren zorgde voor de inzegening.

“Bijna 12 jaar na het indienen van het dossier, kunnen onze leerlingen de nieuwbouw in gebruik nemen”, zei directeur Luk De Mey tevreden. “Door de groei van de school rees de noodzaak om bijkomende klassen te bouwen. Elk lokaal op de school was ingenomen door klassen. Er dienden 5 containerklassen aangekocht te worden. De school had ook een polyvalente zaal nodig. Voor het grootouderfeest, het sinterklaasfeest, en tal van andere festiviteiten diende er uitgeweken te worden naar de gebouwen van de parochiale werken of de gemeentelijke basisschool. De werkzaamheden begonnen op 8 januari 2011.en verliepen vlot. We starten met volle moed het nieuwe schooljaar. Maar eerst feesten wij onze gebouwen in!”

Vandaag en morgen kunnen sympathisanten en ouders de school aan de Rootjensweg bezoeken.

Meer informatie: www.vlekgrembergen.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie