Stadsbestuur investeert in sportinfrastructuur

Oudegem – In de sporthal van Oudegem werd een nieuwe sportvloer aangelegd. De investering past in het groter investeringsplan dat de stad en het Autonoom Gemeentelijke Bedrijf (AGB) voor de sportsite in Oudegem uitwerkten. De nieuwe vloer kostte 76.893,90 euro en werd gisteren officieel ingelopen.

“Naast de nieuwe sportvloer hebben we ook overeenkomsten onderhandeld met de eigenaars van de omliggende terreinen om een 2de voetbalplein voor SK Oudegem te realiseren. In 2013 zijn er al budgetten vrij gemaakt voor de realisatie van het plein – 89.000 euro – en de verlichting ervan, 60.000 euro. Voor de realisatie van een beachvolleyterrein voorzien we 30.000 euro en ook de gevel en het onthaal van de sporthal zijn aan renovatie toe. Hiervoor voorzien we een investering van 247.000 euro”, Bart Van Malderen, gedelegeerd bestuurder van het AGB.

Op het investeringsplan staan voor de verdere toekomst ook een nieuw verwarmings- en ventillatiesysteem (153.000 euro) en de renovatie van de kleedkamers en sanitair.

Schepen Carine Verhelst : “Met onder meer een volleybalclub die dit seizoen Europees gaat spelen, een grote voetbalploeg en een groeiende badmintonclub drongen de investering in Oudegem zich op. De stad hecht veel belang aan een degelijk sportinfrastructuur. Wij zijn als stad fier op onze sporters en willen hen de infrastructuur geven om zich ten volle te ontplooien.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie