Zoek

Springlevend Bloemencorso zorgt op 2 september voor kleur!

Sint-Gillis – Het Bloemencorso op zondag 2 september wordt nog meer dan anders een kleurrijk spektakel. Het thema ‘Kleurenpalet’ leent zich uitstekend voor een veelkleurige, levendige bloemenparade.

Nadat eind vorig jaar het bestuur van het Bloemencorso zich grotendeels terugtrok, waren alle ogen gericht op de nieuwe bestuursploeg onder leiding van voorzitter Guido Van Der Jeught en de jonge regisseur Stijn De Wolf. Op de persvoorstelling midden augustus bleek het enthousiasme bij de wagenbouwers en de vele corsomedewerkers bijzonder groot. Op deze jaarlijkse ontmoeting met de pers en sponsors waren meer dan 250 personen aanwezig en werd tot in de late uurtjes gepraat over de toekomst van het Bloemencorso.

Aan de start van de 62ste editie van het Bloemencorso op zondag 2 september verschijnen naast dans- en muziekgroepen deze negen bloemenpraalwagens : Wonderland met ‘Trojka’, Expressivo met ‘Het oude Egypte tot leven gebracht’, Chiro Bobo met ‘Een zee aan kleur’, Blozen met ‘Pegasus’, Pomponclub met ‘Clownvis’, Fantasia met ‘Schaak-ering’, KWB met ‘De ontdekking van het koraalrif ’, Otterstraat met ‘De tuin van Eden’ en groep Blofoyo met ‘Slapstick’. Het corso vormt zich in de Korte Moerstraat en Breestraat en volgt het parcours Resedalaan, Heirbaan, Sint-Gillislaan, Weggevoerdenlaan, Van Langenhovestraat, Em. Hielstraat, Otterstraat, Past. Claeysstraat, Kon. Albertstraat, Heirbaan, Berkenlaan, Oud Strijdersplein, H. Vandermeulebroeckeplein, Basiel De Cockplein, Breestraat en Sint-Gillislaan.

De apotheose vindt plaats in de Sint-Gillislaan ter hoogte van het kerkplein. De bloemenwagens worden na afloop tentoongesteld in de Sint-Gillislaan vanaf de Weggevoerdenstraat tot de Jozef Van Bogaertstraat. De prijzen worden om 20 uur uitgereikt ter hoogte van schoenen Moernaut in de Sint-Gillislaan.

Lees ook …

Voorzitter Guido Van Der Jeught is blij met hernieuwde samenwerking
Stijn De Wolf: “Het artistiek niveau ligt bijzonder hoog”
Blofoyo eerst de grootmeesters van de lach
Anciens en nieuwkomers vinden elkaar bij expressivo
Bloemencorso maakt geslaagde doorstart

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie