Zoek

Blofoyo eert de grootmeesters van de lach

Sint-Gillis – Blofoyo is één van de twee nieuwe corsogroepen tijdens het Bloemencorso dit jaar. De groep is gegroeid uit de jeugdgroep van de corsogroep Haagstraat. Al van bij de start van het kinder- en jeugdcorso in 2005 was ‘Haagstraat Jeugd’ van de partij en kon het zelfs enkele eerste prijzen binnenhalen. De stap om een grotere bloemenwagen te bouwen, was bijgevolg logisch. De nieuwe groep krijgt de steun van leden van De Centrumvrienden en de Vriendenkring Korte Haagstraat, die beiden niet langer zelf deelnemen.

Blofoyo is een samentrekking van Bloemenwagen Forever Yours en verwijst naar de Engelse betekenis van Dahlia. Voorzitter is Ruben De Wolf, die binnen het Bloemencorsocomité ook webmaster is. Ben Verleyen is ondervoorzitter.

Blofoyo maakt dit jaar een praalwagen met als thema ‘slapstick’. “Met onze wagen willen we ode brengen aan de lang vervlogen tijden van de grootmeesters van de lach”, klinkt het bij de groep. Blofoyo doet een beroep op de acrobatische dansgroep Gymmax Jazzdans, show & marchingband Reflexion en showgroep Liberté om zijn wagen extra in de verf te zetten.

Lees ook …

Springlevend Bloemencorso zorgt op 2 september voor kleur
Voorzitter Guido Van Der Jeught is blij met hernieuwde samenwerking
Stijn De Wolf: “Het artistiek niveau ligt bijzonder hoog”
Anciens en nieuwkomers vinden elkaar bij expressivo
Bloemencorso maakt geslaagde doorstart

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie