Search

Open VLD reageert op Piet Buyse: “Van weinig respect getuigend”

Dendermonde – De Dendermondse Open VLD, bij monde van lijsttrekker Hilde Dierickx, reageert fel op de brief die burgemeester Piet Buyse stuurde aan de minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open VLD). “Open Vld-Dendermonde is het volledig eens met Minister Turtelboom dat werk moet gemaakt worden van de bouw van nieuwe gevangenissen in België. Ook Open Vld Dendermonde is voorstander van een nieuwe gevangenis in Dendermonde, nu de oude gevangenis gerenoveerd wordt. Maar de locatie ‘Oud Klooster’ is niet ideaal”, aldus Hilde Dierickx, die vindt dat de brief van Buyse van weinig respect getuigt.

De rest van de reactie geven we letterlijk mee:

Het is niet de fout van Open Vld Dendermonde dat de nieuwe gevangenis er nog niet staat, maar het is de fout van het bestuur dat een slecht dossier indiende, iets waarvoor Open Vld van in het begin gewaarschuwd heeft. Het bestuur slaagt er blijkbaar niet in om een wettelijk correct dossier in te dienen. De Raad van State bevestigt in haar beslissingen de onwettigheid van het dossier. Deze zaak wordt niet politiek, maar wel juridisch afgehandeld. Indien een wettelijk in orde dossier was ingediend, stond de gevangenis er al.

Het zit burgemeester Buyse blijkbaar hoog dat Open Vld een sterke lijst heeft met enthousiaste kandidaten. In Dendermonde zijn verschillende actiecomités operationeel. Ook op de lijsten van meerderheidspartijen staan kandidaten van actiecomités. Een aanval op onze kandidaten vind ik als lijsttrekker laag en van weinig respect getuigend voor inwoners die zich sociaal en politiek engageren.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

  1. Dat is er nog op! Nu gaat Open-VLD zich verschuilen achter het feit dat ze zich sociaal engageren… En de arbeidsplaatsen 2n de toeleveringsbedrijven die zomaar weggedrukt worden als de gevangenis er niet komt! Sociaal engageren wordt hier duidelijk genomen voor het verdedigen van ‘eigen belangen’!!!
    De lijst van Open VLD lijkt meer op een delegatie van het actiecomité tegen de gevangenis, en daar heeft politiek niets mee te zien! Het hinderen van de uitvoering van de bouw van de gevangenis, dat is pas laag bij de grond en getuigt eveneens van weinig respect! Ik stuurde enkele maanden geleden een mail naar het liberaal provinciaal secretariaat om te vragen of zij wel op de hoogte waren dat bepaalde Open VLD gemeenteraadsleden deel uitmaakten van een actiecomité tegen de bouw van de nieuwe gevangenis… Het antwoord dat ik kreeg op de mail miste alvast ook héél wat respect! Ik vrees dat het toch te laat is voor de partij om nu nog ‘compassie’ te kweken bij de Dendermondse bevolking… Opeens lijkt er geen vuiltje aan de lucht en is het stadsbestuur de schuld van de vertraging bij de bouw van het nieuwe penitentiair complex… Ge moet maar ‘DURVEN’, maar dat is de slogan van een andere partij, dacht ik…

Geef een reactie