Zoek

Volkswelzijn legt officieel eerste steen van woonsite Aya

Dendermonde – Vrijdag 7 september werd de eerste steen gelegd van de woonsite Aya op de plaats waar vroeger Garage van Malderen (Gentsesteenweg) stond. De kostprijs van het project bedraagt 1.737.579,45 euro.

De gemeenteraad besliste al op 22 november 2006 om het gebouw te verkopen aan de sociale bouwmaatschappij Volkswelzijn. Aanvankelijk werd het strijkatelier van het OCMW in het gebouw ondergebracht.

In totaal komen er 17 appartementen met 1 en 2 slaapkamers, bedoeld voor alleenstaanden, koppels en gezinnen met 1 kind. Twee appartementen zullen aangepast zijn voor rolstoelgebruikers.

De naam Aya verwijst naar de Ros Beiaardlegende. Aya is de vrouw van Aymon, en de moeder van de vier heemskinderen. Aangezien het woonzorgcentrum ‘Aymonshof’ recht tegenover de woonsite ligt vond men deze naam passend voor dit project.

In april startte bouwonderneming Vekemans & Zoon uit Baasrode met de bouwwerkzaamheden. Het einde van de werken is voorzien in het najaar van 2013.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie