Harmonie en academie zetten Muziekkids op de sporen

Grembergen – Muziekkids, een wekelijks creatief muziekatelier voor kinderen uit de derde kleuterklas en het eerste leerjaar, is een initiatief van de Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia Grembergen en de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans

“De bedoeling is dat kleuters en kinderen op een leuke manier in contact komen met muziek zodat ze zin krijgen om later een muziekinstrument te spelen”, aldus Johan Mijs, bestuurslid van de harmonie. Riet Mariën, muzocoach en kleuterjuf, vult aan: “Muziekids is een welgekomen aanvulling op de muzische vorming via de gewone school. Het is een totaalervaring rond muziek op een speelse manier die ieder creatief talent zal aanspreken.”

“In de vele soorten van vrijetijdsbesteding komt muziek te weinig en te laat in beeld. Via Muziekids en de harmonie kan de Stedelijke Academie ook in de deelgemeente Grembergen muziekbeleving op jonge leeftijd stimuleren”, laat Bart Jonkers, SAMWD-directeur weten.

Muziekids start met een proefles voor 15 kindjes op zaterdag 15 september.
Meer informatie: jo.mijs@gmail.com

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie