Search

Unieke wandeling naar het Broek van Grembergen

Grembergen – Zondag 16 september organiseert natuurvereniging vzw Durme een gratis wandeling langs het Broek van Grembergen. Iedereen is van harte welkom om dit eigenzinnige stukje Scheldeland te ontdekken onder leiding van ervaren natuurgids Marcel De Vriendt.

In het prachtige decor van Stille Waters ontdek je pittoreske plekjes en groene hoekjes. “Het Broek van Grembergen is onlosmakelijk verbonden met de lange geschiedenis van de Schelde”, vertelt Marcel De Vriendt. Deze wandeling gaat langs het wonderlijke landschap van schorren, rietvelden, turfputten, wielen en binnendijken,…

“Er valt ook heel wat te vertellen over het veelbesproken Sigmaplan. Via het Sigmaplan wil de overheid de veiligheid en de natuurlijkheid in heel het Scheldebekken verhogen. Ook hier in Grembergen zal dit het geval zijn en het is voor de mensen natuurlijk interessant om weten welke die ingrepen gaan zijn”, aldus Marcel. “Maar ook de plannen om de scheepvaart te verhogen zullen dit landschap mogelijk veranderen”. Het belooft alvast een leuke wandeling te worden met een boeiende gids!

De wandeling is dus gratis en vertrekt om 14 uur aan het Kille van Grembergen, op de linkeroever van de Schelde. Afspraak waar de Vliet uitmondt in de Schelde. Einde voorzien rond 16.30 uur. Meebrengen: Goede wandelschoenen zijn een aanrader.

Meer informatie: www.vzwdurme.be.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie