Zoek

Vlaams Belang presenteert kandidaten

Dendermonde – Vlaams Belang trekt op 14 oktober met 27 kandidaten naar de gemeenteraadsverkiezingen. De eerste drie plaatsen zijn voor de uittredende gemeenteraadsleden Stefaan Van Gucht, Barbara Pas en Johan Daman. Ook de districtslijst voor de provinciale verkiezingen wordt door twee stadsgenoten getrokken.

Zoals al bekend was, zal Stefaan Van Gucht (50) – vandaag Vlaams Belang-fractieleider in de Dendermondse gemeenteraad en lid van Oost-Vlaamse provincieraad – de lijst trekken. Op de tweede plaats staat federaal volksvertegenwoordiger Barbara Pas, die ook lokaal partijvoorzitter is, en op plaats 3 uittredend gemeenteraadslid Johan Daman. Vlaams Belang moet het zonder gemeenteraadsleden Hilde Raman – die voor N-VA opkomt – en Herwig Moons en Lieven Waegeman, die de partij verlaten hebben. Robert Van Overloop komt om gezondheidsredenen niet op – zijn vrouw duwt de lijst.

De volledige kandidatenlijst:

  1. Stefaan Van Gucht
  2. Barbara Pas
  3. Johan Daman
  4. Marcel Steeman
  5. Koen Goubert
  6. Leen Jacobs
  7. Luc Van Audenrode
  8. Jill De Logi
  9. Alfons Heynderickx
  10. Yvonnne De Vijlder
  11. Raphaƫl Pieters
  12. Ingrid Renette
  13. Gustaaf De Proft
  14. Sofie Verhulst
  15. Geert Uyttersprot
  16. Monique Joos
  17. Geert Quisquater
  18. Marcel Baudery
  19. Kathleen De Meester
  20. Niels De Bilde
  21. Patrick Verhelst
  22. Agnes Van Weyenbergh
  23. Marcella Verhas – Silfs
  24. Martine Cobbaut
  25. Nancy Apers
  26. Frederik Pas
  27. Anita Van Overloop-Cortens

Provinciale lijst

Opvallend is dat plaatsen 1 en 2 op de districtslijst van het Vlaams Belang voor de provinciale verkiezingen worden ingenomen door Dendermondenaren, bovendien dezelfde twee die ook de Dendermondse lijst trekken. De tienkoppige lijst wordt getrokken door Barbara Pas, met op plaats 2 Stefaan Van Gucht.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie