Vlaams Belang presenteert kandidaten

Dendermonde – Vlaams Belang trekt op 14 oktober met 27 kandidaten naar de gemeenteraadsverkiezingen. De eerste drie plaatsen zijn voor de uittredende gemeenteraadsleden Stefaan Van Gucht, Barbara Pas en Johan Daman. Ook de districtslijst voor de provinciale verkiezingen wordt door twee stadsgenoten getrokken.

Zoals al bekend was, zal Stefaan Van Gucht (50) – vandaag Vlaams Belang-fractieleider in de Dendermondse gemeenteraad en lid van Oost-Vlaamse provincieraad – de lijst trekken. Op de tweede plaats staat federaal volksvertegenwoordiger Barbara Pas, die ook lokaal partijvoorzitter is, en op plaats 3 uittredend gemeenteraadslid Johan Daman. Vlaams Belang moet het zonder gemeenteraadsleden Hilde Raman – die voor N-VA opkomt – en Herwig Moons en Lieven Waegeman, die de partij verlaten hebben. Robert Van Overloop komt om gezondheidsredenen niet op – zijn vrouw duwt de lijst.

De volledige kandidatenlijst:

 1. Stefaan Van Gucht
 2. Barbara Pas
 3. Johan Daman
 4. Marcel Steeman
 5. Koen Goubert
 6. Leen Jacobs
 7. Luc Van Audenrode
 8. Jill De Logi
 9. Alfons Heynderickx
 10. Yvonnne De Vijlder
 11. Raphaël Pieters
 12. Ingrid Renette
 13. Gustaaf De Proft
 14. Sofie Verhulst
 15. Geert Uyttersprot
 16. Monique Joos
 17. Geert Quisquater
 18. Marcel Baudery
 19. Kathleen De Meester
 20. Niels De Bilde
 21. Patrick Verhelst
 22. Agnes Van Weyenbergh
 23. Marcella Verhas – Silfs
 24. Martine Cobbaut
 25. Nancy Apers
 26. Frederik Pas
 27. Anita Van Overloop-Cortens

Provinciale lijst

Opvallend is dat plaatsen 1 en 2 op de districtslijst van het Vlaams Belang voor de provinciale verkiezingen worden ingenomen door Dendermondenaren, bovendien dezelfde twee die ook de Dendermondse lijst trekken. De tienkoppige lijst wordt getrokken door Barbara Pas, met op plaats 2 Stefaan Van Gucht.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie