Zoek

DDS koopt begijnhofhuisjes

Dendermonde – DDS koopt en restaureert huisjes op Sint-Alexiusbegijnhof. Het plan is om de woningen nadien te verhuren. Deze beslissing vorige donderdag genomen door de raad van bestuur van de intercommunale.

Kris Verwaeren, directeur DDS: “We willen de huisjes eerst grondig restaureren zonder daarbij het authentieke karakter van de site uit het oog te verliezen en nadien zullen we de woningen te huur aanbieden aan belangstellende gezinnen. Het is dus helemaal niet de bedoeling om er een exclusieve woonsite van te maken, integendeel, via dit project kunnen we verder zorgen voor kwalitatieve en betaalbare woongelegenheid voor iedereen.”

De voorbije 20 jaar lag de nadruk bij de restauratiewerken op de site vooral op de instandhouding van de woningen en werd voorrang gegeven aan de meest noodzakelijke reparaties om verval tegen te gaan. Omwille van de zorgwekkende toestand van de huizen drong zich in 2003 van overheidswege een masterplan op dat in 2010 definitief werd ingediend.

“Het Sint-Alexiusbegijnhof is een parel in het cultuurhistorisch erfgoed van onze stad. De site is beschermd als monument en als landschap en werd in 1998 door Unesco erkend als werelderfgoed. We zijn zeer opgetogen dat DDS zijn sterke schouders onder dit project wil zetten”, aldus burgemeester Piet Buyse.

Onlangs nog maakte het stadsbestuur bekend dat het investeert in de heraanleg van de wegen op het begijnhof én zorgde het voor een strenger parkeerbeleid.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie