“Het huidige parkeerbeleid is volgens mij een goede mix”

Grembergen – “Nogal een eenzijdige benadering van mobiliteit, vind ik. Auto’s en controle!”, reageert Gino Bertin (sp.a) op de mededeling van kandidaat-gemeenteraadslid Nele Cleemput over het parkeerbeleid in de stad.

“Wat over de plaatsen voor mensen met een beperking, fietsparkings, snelbus of minibus,…? Wat met de inrichting en veiligheid van de parkeerplaatsen? Plaatsen voor mensen met een beperking moeten er meer zijn, groter zijn, en overal in het centrum. Het huidige parkeerbeleid is, volgens mij, een goede mix van kort- en langparkeren, gratis en betalend, bewoners en bezoekers, werk en winkelen, … De inrichting van sommige plaatsen kan beter. Zoals de plaatsen op de Oude Vest getekend zijn, creëer je constant gevaar voor andere auto’s, en vooral voor fietsers.”

Bertin: “Van de De Bruynkaai naar de Grote Markt is 700 meter wandelen, en van de stationsparking naar de Grote Markt is 900 meter. Op beide randparkings is steeds plaats (behalve op marktdagen). En in ‘t weekend vind je zelfs dichterbij plaats, aan het AC en dergelijke. Dus wat randparkings betreft, is er voor mij geen probleem. Wat wel een oplossing vraagt, is hoe je veilig van de De Bruynkaai in ‘t centrum geraakt.”

Over het toepassen van de parkeerregels zegt Gino Bertin: “Wat is ‘menselijker’? Geen parkeerbon om 17u58? Tot wanneer dan? 17u30? Dan wordt 17u28 weer een discussiepunt. Stop gewoon 20 cent meer in de automaat, en vermijd zo deze idiote situaties. Of als je net arriveert, neem een ‘vrij kwartiertje’. En verder : Hoeveel parkeerautomaten er staan, en wat ze opbrengen, kan mij eigenlijk totaal niet interesseren… Ik weet dat, als er een automaat staat, moet ik betalen (behalve het vrij kwartiertje), en anders niet. Zo simpel is het. Van transparantie gesproken.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie