Benefietconcert voor slachtoffer Pukkelpopdrama

Dendermonde – Intussen meer dan een jaar geleden werd het zomerfestival Pukkelpop getroffen door hevig noodweer. David Boel uit Hamme werd zwaar getroffen en revalideert sinds die desastreuze dag in het Universitair Ziekenhuis in Gent.

David werd in de hals geraakt door een dwarsbalk van een lichtstaander. Het gevolg was een gedeeltelijke verlamming. “Juist voor de ramp had hij nog de Dodentocht uitgelopen en enkele weken voordien speelde hij nog als pianist in de Honky Tonk met de New Orleans Train Jazzband. Als klassieke pianist wou hij zich verder verdiepen in de zuivere New Orleans muziek”, aldus Mon Heuvinck van Honky Tonk. “Hij nam al enige tijd in het jazzcentrum deel aan de repetities van de projectband ‘The 9th Lane’ onder leiding van Lajos Van Peteghem.

Zijn grootste doelen waren het verder ontwikkelen van een eigen improvisatiestijl én met ons naar New Orleans reizen.” Davids revalidatie verloopt traag. Mon Heuvinck: “Er is heel wat vooruitgang maar die linkerhand wil nog niet mee. Zijn hoop weer piano te kunnen spelen zoals vroeger is immens groot.” Omdat iedereen in de Honky Tonk en het Jazz Centrum Vlaanderen met David meeleeft, vindt op 13 oktober een benefietconcert plaats. “De New Orleans Train Jazzband en Norbert Detaeye – solo – waren direct bereid gratis op te treden. Het totaalbedrag van de tickets en de donaties gaan integraal naar David. We hopen hem op deze manier een unieke reis naar New Orleans te kunnen aanbieden”, aldus Mon Heuvinck.
Donaties zijn welkom op BE49 4428 6650 5171 (met de vermelding “David naar New Orleans”).

Meer informatie: www.honkytonk.be of 0478 92 82 70.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie