Zoek

Blauwe fietsen en autodelen moet mobiliteit en milieu verbeteren

Dendermonde – Het stadsbestuur stelt nu vrijdag twee initiatieven voor die de mobiliteit moeten verbeteren en de uitstoot van CO2 moet verminderen. Het gaat over Blue-mobility, de blauwe fietsen, en de autodeelwagens Cambio.

De blauwe fietsen zijn al sinds deze zomer beschikbaar bij het fietspunt aan het station van Dendermonde. Voor het ontlenen van een blauwe fiets betaal je naast een verplicht abonnement van 10 euro maximum 3 euro voor 18 uur. Dankzij tussenkomst van de stad betalen ontleners gedurende het eerste jaar van de actie niets. Na het eerste jaar betaalt iedereen slechts 1 euro per ontlening.

Daarnaast staan er vanaf begin deze maand ook twee autodeelwagens van Cambio ter beschikking. Deze staan op de parking van het Administratief Centrum en aan het station van Dendermonde.

De autodeelwagens kunnen tegen vergoeding uitgeleend worden voor een bepaalde tijd. Je betaalt enkel de tijd en de kilometers van het gebruik van de wagen. Wie de wagen slechts af en toe nodig heeft, kan dus heel wat geld uitsparen. Bovendien vervangt 1 autodeelwagen ook verschillende particuliere wagens, wat het milieu en de openbare ruimte ten goede komt.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie