Zoek

Renzy Saerens: “Niet-georganiseerde jeugd een stem geven”

“Jongeren zijn vaak onverschillig omdat ze niet weten wat doen.”

Sint-Gillis – Renzy Saerens is de benjamin op de lijst van sp.a. Hij is 22 jaar, woont in Sint-Gillis en is in zijn vrije tijd gepassioneerd bezig met muziek maken. Hij studeerde sociaal-cultureel werk en volgt nu een opleiding audiovisuele technieken in Brussel.

“Ik ben eerder toevallig op de lijst terechtgekomen”, vertelt hij. “Carine Verhelst (schepen voor sp.a in het huidige stadsbestuur, nvdr) is de moeder van een van mijn beste maten en het is via haar dat ik met sp.a in contact kwam. Het is ook uit frustratie over de politieke onwetendheid van de meeste jongeren.”

Hoe ervaart hij zijn deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen? “Iedereen binnen de partij heeft een stem en dat vind ik heel goed. Ik kan zelf niet op alle vergaderingen aanwezig zijn, maar er wordt altijd met iedereen rekening gehouden. Ook de omkadering van bij de sp.a is heel goed”, vertelt Renzy.

“De slechte fietspaden op de invalswegen naar Dendermonde zijn een pijnpunt”, aldus Renzy. Als dj-producer breekt Renzy Saerens ook een lans voor repetitieruimte in Dendermonde. “Het is niet evident om repetitieruimte te voorzien, maar met een klein budget moet dat toch mogelijk zijn”.

Hij pleit er ook voor om de jeugd meer te betrekken bij de vele beslissingen die het stadsbestuur neemt. “Men zou de georganiseerde en niet-georganiseerde jeugd bij de grote beslissingen om advies moeten vragen. Het nieuwe stadsbestuur zou daar de nodige middelen moeten voor voorzien. Er zou een structuur moeten komen om de niet-georganiseerde jeugd een stem te geven.”

Jongeren willen zich volgens Renzy wel informeren en meer politiek engageren, maar weten niet goed hoe ze daar moeten aan beginnen. “Ik vrees dat het de reden is waarom ze soms onverschillig staan tegenover politiek. Het gevolg is dat ze nog minder aandacht en middelen krijgen.” Renzy roept stemgerechtigde jongeren op goed na te denken voor ze hun stem uitbrengen. “Weet waar je op stemt”, zegt hij.

Lees ook …
Maaike Tassyns: “Een stad met de sfeer van een dorp”
Elie Umukunzi: “Ik wil me inzetten voor de samenleving”
Tine Michem: “Jongeren en politiek gaan wel samen”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie