Zoek

Tine Michem: “Jongeren en politiek gaan wel samen”

“Ik zou jongeren aansporen om meer te sporten.”

Sint-Gillis – Tine Michem wordt in december negentien en is de jongste kandidaat op de N-VA lijst. Ze liep school aan het Sint-Vincentiusinstituut, studeerde een jaar biochemie en start dit academiejaar als student geneeskunde in Gent. In haar vrije tijd speelt ze rugby in Dendermonde.

“Mijn grootvader Cyriel Michem was actief in de lokale politiek en via mijn papa ken ik de verhalen van toen. Ik denk dat daar mijn motivatie ligt om ook aan politiek te doen. Toen ik hoorde dat N-VA op zoek was naar vrouwen met pit heb ik mij meteen kandidaat gesteld”, lacht Tine. Haar vrienden zijn positief over haar deelname aan de verkiezingen. “Jongeren en politiek gaan dus wel samen”, zegt ze.

“Als ik gemeenteraadslid zou worden, dan zou ik alleszins jongeren aansporen om meer te sporten. Ik rij zelf veel met de fiets, dus ik zou zeker ook de vele slechte fietspaden aanpakken. Uitgaan in Dendermonde vind ik niet zo’n probleem. Er is veel te doen in jeugdhuis Zenith, en als je het wat rustiger wil dan zijn er de cafés op de Grote Markt.” De ouders van Tine hebben een bedrijf en daarom pleit ze ook voor meer aandacht voor de noden van ondernemers.

Bij de voorspelde winst voor haar partij blijft ze erg nuchter. “Iedereen binnan N-VA is positief over deze verkiezingen en zet zich 100% in, maar we blijven bescheiden en wachten zondag 14 oktober af”, vertelt ze als een doorwinterde politica.

Tine Michem staat op de 18de plaats op de N-VA lijst.

Lees ook …
Maaike Tassyns: “Een stad met de sfeer van een dorp”
Elie Umukunzi: “Ik wil me inzetten voor de samenleving”
Renzy Saerens: “Niet-georganiseerde jeugd een stem geven”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie