Zoek

Maaike Tassyns: “Een stad met de sfeer van een dorp”

Maaike Tassyns pleit onder meer voor betere fietspaden.

Sint-Gillis – Maaike Tassyns is de jongste kandidaat op de lijst van Groen. Ze gaat dit jaar psychologie studeren aan de universiteit van Gent en is klaar om de wereld te verkennen. “Ik wil de wereld zien”, zegt ze enthousiast. “Ik maakte vorige zomer met een vriendin een trektocht door Thailand en dat was een fantastische ervaring. Ik zing ook heel graag en heb een tijd in een folkbandje gezeten. Wegens tijdsgebrek is de band uit elkaar gevallen, maar het is wel de reden waarom ik graag meer repetitieruimte voor jonge bands in Dendermonde zou willen”, vertelt ze zelfverzekerd.

Haar omgeving reageerde enthousiast op haar politiek engagement. “Sommige verschieten als ik hen zeg dat ik aan de verkiezingen deelneem, maar de meesten reageren heel erg positief”, vertelt Maaike. “Het is momenteel niet mijn bedoeling om in de politiek te gaan, die ambitie is met de zesde plaats op de lijst ook niet echt realistisch. Ik heb wel al veel bijgeleerd over politiek en heb al veel interessante nieuwe mensen ontmoet. De sfeer binnen Groen is echt goed. Iedereen gaat ervoor. Het is ook fijn dat iedereen binnen de groep zijn zegje kan doen.”

Waar ze zich als gemeenteraadslid volop zou voor inzetten, is het creëren van meer ruimte waar jongeren op een spontane manier elkaar kunnen ontmoeten en creatief kunnen zijn. “Jongeren moeten zich vrij kunnen ontplooien”, zegt ze. Verder wil ze meer groen in het stadscentrum en de verschillende wijken evenals meer speelmogelijkheden voor kinderen. Ze pleit ook voor nieuwe woonvormen zoals cohousing. “Als jongere maak ik heel vaak gebruik van de fiets en er zou dringend iets moeten worden gedaan aan sommige fietspaden”, besluit ze. “Als ik het algemeen beleid in Dendermonde een cijfer moet geven – en ik ben zeker geen al te streng persoon – dan geef ik een zeven op tien punten. Dendermonde heeft de mogelijkheden van een stad en de sfeer van een dorp, en dat is geweldig.”

Maaike Tassyns staat op 6de plaats op de lijst van Groen.

Lees ook …
Elie Umukunzi: “Ik wil me inzetten voor de samenleving”
Renzy Saerens: “Niet-georganiseerde jeugd een stem geven”
Tine Michem: “Jongeren en politiek gaan wel samen”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie