LSP: “Plannen stationsbuurt Dendermonde zijn prestigeproject”

Dendermonde – Nu woensdag wordt er bij de NMBS gestaakt tegen de herstructureringsplannen van de regering. De Dendermondse LSP maakt van de gelegenheid gebruik om ook haar eisen ten aanzien van de NMBS en de overheid kenbaar te maken. Zo doet ze de investering in de opwaardering van de stationsbuurt in Dendermonde af als een “prestigeproject”. LSP heeft bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober zeven kandidaten in Dendermonde.

De Dendermondse LSP is solidair met de stakers. “Het gaat immers niet alleen over hoe het spoor vandaag georganiseerd wordt, maar ook over de toekomst van de dienstverlening op zich”, klinkt het in een mededeling. “Momenteel wordt er meer geïnvesteerd in management, externe consultants en prestigeprojecten. Als prestigeproject is het vernieuwde station van Luik Guillemins een schoolvoorbeeld, maar de plannen voor de nieuwe stationsbuurt van Dendermonde zijn in verhouding even prestigieus.”

Dinsdagochtend zal LSP-Dendermonde campagne voeren aan het station van Dendermonde, en reizigers een brief/pamflet geven. Tijdens de staking brengt de lokale partij een solidariteitsbezoek brengen aan het stakerspiket van Dendermonde in samenwerking met Libre Parcours, een actiegroep van werknemers binnen zowel het goederen- als personenvervoer en over de vakbondsgrenzen heen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Ros Beiaard souvernierposter via Editie

Het hart van de Dendermondenaren klopt voor ‘ons peirt’. Ook dat van Editie, waarvan de redactieploeg de Ros Beiaardommegang op de voet

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord