“Dendermonde leefbaarder en veiliger maken”

Stefaan Van Gucht, Baasrode, 50 jaar, telecomtechnieker, gemeenteraadslid, provincieraadslid

Dendermonde – Na Marius Meremans (N-VA) is het vandaag de beurt lijsttrekker Stefaan Van Gucht (Vlaams Belang) om zich voor te stellen.

Wat doe je in je vrije tijd? Doe-het-zelven, meestal voor anderen tegen wie ik geen nee kan zeggen.

Hoeveel zetels denk je realistisch te kunnen halen op 14 oktober? 4

Waarom wil je burgemeester worden? Dendermonde moet na 18 jaar socialistisch bestuur terug een gezellig dorpsgevoel krijgen. Het ‘op de kaart zetten van Dendermonde’ spiegelde zich teveel aan de grootsteden, met alle financiële gevolgen vandien.

Waar wil je extra in investeren? In betere en vooral veiligere fiets- en voetpaden. De aanlooproutes naar de vele Dendermondse scholen verdienen extra aandacht. Ontbrekende fiets- en voetpaden aanleggen waar mogelijk en vooral het gebruikscomfort van de bestaande verbeteren. Niemand neemt de fiets wanneer je je een weg moet banen door slijk, plassen, bulten en putten.

Politiek is keuzes maken: waar ga je dan minder uitgeven? Aan plannenmakerij. Men spendeert veel te veel geld aan dure studieburelen. Bij echt grote werken is uitgebreid studiewerk natuurlijk noodzakelijk. De laatste 18 jaar wordt echter voor bijna elk werk een studiebureau ingeschakeld. Aangezien hun ereloon een percentage van de uitvoeringskosten is, kiezen zij nogal graag voor de duurdere opties…

Stel dat je burgemeester mag zijn de komende zes jaar: wat zou eind 2018 het grootste compliment zijn dat men je kan geven? Als men mij gewoon op straat komt vragen of ik verder wil doen. Omdat Dendermonde leefbaarder en veiliger is geworden. De gezelligheid er is toegenomen en dat het weer fijn wonen is, zowel in het centrum als in alle andere deelgemeenten.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie