Zoek

“Investeren in scholen, kinderopvang en jobs”

Jef Maes, Sint-Gillis, 34 jaar, arbeider en voorzitter LSP-Dendermonde en lid van het districtcomité LSP Oost- en West-Vlaanderen

Dendermonde – Vandaag presenteert Jef Maes (LSP) zich. Op donderdag 11 oktober zit hij mee aan de debattafel tijdens Het Groot Dendermonds Kopstukkendebat in cultuurcentrum Belgica.

Wat doe je in je vrije tijd? Uitstappen met het gezin, muziekoptredens

Hoeveel zetels denk je realistisch te kunnen halen op 14 oktober? 1

Waarom wil je burgemeester worden? Ik wil mee de strijd organiseren tegen het kapitalisme en kom op voor een democratisch socialisme, waar de behoeften van de meerderheid centraal staan, niet de winsten van een minderheid.

Waar wil je extra in investeren? werk: een degelijke job is een voorwaarde om een toekomst te kunnen uitbouwen. In plaats van jacht te maken op werklozen, eist LSP het behoud van iedere job en de creatie van extra werkgelegenheid. Bijvoorbeeld door de oprichting van een stedelijk bouw- en renovatiebedrijf, wat tevens zorgt voor betaalbare huisvesting.

Politiek is keuzes maken: waar ga je dan minder uitgeven? Citymarketing: in plaats van te investeren in prestigeprojecten, komt LSP op voor betaalbaar wonen, meer en gratis openbaar vervoer en investeringen in scholen, crèches en jobs. Stadsvernieuwing en -verbetering zijn nodig, maar moeten dienen om de noden van de bevolking op te lossen en niet voor het aantrekken van privékapitaal.

Stel dat je burgemeester mag zijn de komende zes jaar: wat zou eind 2018 het grootste compliment zijn dat men je kan geven? Het zou me deugd doen als we kunnen tonen dat een socialistisch en democratisch georganiseerd beleid wel degelijk kan werken. Het is niet onrealistisch en er is geld voor. Kijk maar naar de 2500 euro per Belg die men op één weekend vond om de banken te redden.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie