Search

“Besparen door slimme investeringen”

Stijn Pluym wil hernieuwde Open VLD opnieuw op de kaart zetten.

Sint-Gillis – Klaartje Van Havermaet en Stijn Pluym zijn voor deze gemeenteraadsverkiezigen de runner up van respectievelijke N-VA en Open VLD. Beiden staan op de tweede plaats op de lijst. Bedrijfsconsultant Stijn Pluym is geen onbekende op de lijst van Open VLD. Hij is voorzitter van de lokale jongerenafdeling en wordt voor zijn inzet beloond met een tweede plaats op de lijst. De kans is groot dat hij als nieuw gemeenteraadslid in januari mee aan tafel zit.

Stijn Pluym is 29 jaar en geboren en getogen in Dendermonde. Hij studeerde Moderne Talen Wiskunde aan het Heilige Maagdcollege en behaalde daarna het diploma Handelswetenschappen aan de EHSAL (nu HUB) en – sinds vorig jaar – Politieke Wetenschappen aan de VUB.

“Gezonde discussies aan tafel zorgden ervoor dat ik een sterke interesse kreeg in de politiek, hoewel niemand in onze familie politiek geëngageerd was”, schrijft Stijn op zijn site. “Op 18-jarige leeftijd wilde ik deze interesse omzetten in een duidelijk engagement. Door mijn studies ging mijn voorkeur uit naar de liberale partij.” Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 kreeg hij de 25ste plaats op de lijst van Open VLD en met 288 voorkeurstemmen was hij meteen de best scorende jongere.

Stijn schuift verschillende aandachtspunten naar voor. “Dendermonde is nog altijd te duur om te wonen. In 217 van de 318 gemeenten is het goedkoper wonen”, aldus Stijn. “Ik pleit ook voor besparingen door slimme investeringen, bijvoorbeeld door energiezuinige gebouwen. De ICT-diensten kan de administratie van Dendermonde efficiënter maken, waardoor de dienstverlening naar de burger wordt geoptimaliseerd”. Stijn wil ook dat de zwarte verkeerspunten worden aangepakt en er een compensatie komt van de verloren parkeerplaatsen in de binnenstad. “Er zou ook een degelijke infrastructuur voor de jeugd en een polyvalente zaal moeten komen, net als een sportbeurs en meer aandacht voor andersvalide sporten”.

Stijn Pluym staat op de 2de plaats van de Open VLD lijst.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie