Jeugdraad koos nieuw dagelijks bestuur

Dendermonde – Vorige week startte de stedelijke jeugdraad een nieuw werkjaar met een eerste bijeenkomst van alle jeugdverenigingen. Het werd meteen ook de vuurdoop van het nieuw dagelijks bestuur met Dimitri Verbeke (Chiro Kadee Appels), Jana Sarens (KSJ Dendermonde), Céline De Coninck (Jeugdhuis Zenith), Gijs De Boeck (Jeugdhuis Fluks), Ine De Bisschop (Speelplaneet), Julie Cattelain (Chiro Ommekaar Vlassenbroek) en Wester Schepers (voorzitter).

Wester Schepers: “Het nieuwe bestuur is het engagement aangegaan zich in te zetten om de Dendermondse jeugd te vertegenwoordigen en hen bovenaan de politieke agenda houden. Gezien ongeveer één derde van de Dendermondse bevolking onder de categorie ‘jeugd’ – dit betekent jonger dan 26 jaar – valt en Dendermonde een centrumstad voor scholieren is, is dit dan ook één van haar kerntaken.”

Om het zogenaamde Jeugdwerkbeleidsplan verdwijnt, is het stadsbestuur niet meer verplicht om een inspraakronde voor jongeren te organiseren. “Als jeugdraad zien wij hier de nood om inspraak te eisen en de vinger aan de pols te houden door het beleid stevig op te volgen”, aldus Wester Schepers.

“Om het engagement tastbaar te maken, heeft het nieuwe dagelijkse bestuur concrete doelstellingen geformuleerd. Ze spitsen zich toe op een ruime participatie van kinderen en jongeren in het beleid en verschillende concrete dossiers. Zo krijgen subsidies en brandveiligheid krijgen topprioriteit, net zoals een alternatief voor repetitieruimte – die werd geschrapt uit het ontwerp van het jeugd- en dienstencentrum in Appels – en aanbod aan speelruimte. Daarnaast willen we ook een goede samenwerking met het nieuwe stadsbestuur, en specifiek met de nieuwe schepen van jeugd. De jeugd heeft immers een schepen nodig die zijn verenigingen kent, en eveneens oog heeft voor jongeren in andere beleidsdomeinen.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord