Werken Bogaerdbrug starten half oktober

Dendermonde – Waterwegen en Zeekanaal NV laat weten vanaf half oktober te starten met de bouw van de nieuwe Bogaerdbrug in de binnenstad. “De start van de werken aan de nieuwe brug over de Oude Dender werd tijdelijk uitgesteld omdat voorafgaande werkzaamheden van de nutsmaatschappijen niet tijdig klaar waren”, aldus de onderneming.

De komende week zullen de nutsmaatschappijen de laatste voorbereidende werken uitvoeren op het terrein. Op donderdag 11 en vrijdag 12 oktober begint Waterwegen en Zeekanaal NV met het afbakenen van de werfzone op de parking Gedempte Dender. Voor het verkeer zal er tijdens deze fase geen hinder zijn. De werken zelf beginnen op maandag 15 oktober.

Na afloop van de plaatselijke markt wordt de volledige werfzone ingericht. De eerder gecommuniceerde verkeersmaatregelen zijn vanaf dat moment van kracht:

– Fietsers en voetgangers kunnen steeds op een veilige wijze de werf passeren.
– Woningen en handelszaken blijven bereikbaar.
– Geen doorgang mogelijk via huidige Bogaerddam.
– Franz Courtensstraat, Veerstraat, Koningin Astridlaan en Werf: doodlopend voor gemotoriseerd verkeer. Tweerichtingsverkeer voor personenwagens mogelijk in deze straten.
– Bogaerdstraat en Papiermolenstraat tot ca. eind november 2012: doodlopend en tweerichtingsverkeer.
– Bogaerdstraat en Papiermolenstraat: vanaf ca. eind november opnieuw open met eenrichtingsverkeer in beide straten.
– Kasteelstraat: doodlopend voor gemotoriseerd verkeer. Inrijden Kasteelstraat vanaf Noordlaan is mogelijk. Dit verkeer zal via de Gedempte Dender naar de Papiermolenstraat worden geleid om in de richting van de Oude Vest te rijden (eenrichtingsverkeer).
– Kazernestraat: doodlopend voor het autoverkeer. De private justitieparking is bereikbaar vanaf de Franz Courtensstraat.

Zonder onvoorziene omstandigheden zoals slecht weer of technische problemen zal de nieuwe brug rond de zomer van 2014 klaar zijn.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie