Gehalveerde sp.a blijft in coalitie

Dendermonde – “Wie tevreden was over deze coalitie, stemde voor de burgemeester.” Bart Van Malderen, die zijn sp.a zag zakken van acht naar vier zetels in de gemeenteraad, blijft er van overtuigd dat hij met een goede lijst naar de kiezer is getrokken. “Als er een fout is die we gemaakt hebben, dan is het dat we te veel dragend geweest zijn in deze coalitie.” Van Malderen meent dat de sp.a te weinig heeft kunnen profiteren van realisaties van deze bestuursploeg, ook waar dat op sp.a-initiatief was.

Bart Van Malderen, die zijn 2.053 voorkeurstemmen van 2006 zag dalen tot 1.436 vandaag, wil zich op de verkiezingsavond nog niet uitspreken over welke bevoegdheden zijn partij zal hebben in de komende bestuursperiode, al geeft hij wel al mee een loyale partner te zullen zijn. “Maar wie er als schepen zit, moet wel een verschil kunnen gemaakt hebben in 2018.”

Na de nederlaag van sp.a in Dendermonde wil de periode niet alleen wegen op het beleid, maar ook de partij weer uitbouwen met echt basiswerk.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie