Marius Meremans: “Zeer tevreden over aantal stemmen”

Marius Meremans viert een zeer mooi verkiezingsresultaat, maar moet tegelijk zien dat de vroegere kartelpartner CD&V kiest voor de sp.a om een coalitie te vormen. “Ik ben zeer tevreden over het aantal stemmen dat we gehaald hebben. Ik denk dat we dat te danken hebben aan enerzijds de waardering voor het beleid dat ik gevoerd heb, en anderzijds de goede campagne en goede kandidaten, ondanks wat er de laatste week in de pers is verschenen.” Meremans merkt op dat er maar twee grote partijen meer zijn in Dendermonde, namelijk CD&V en N-VA. “De rest is een hoopje.”

Ook de sp.a dus. “De socialisten hadden drie schepenen, met gewichtige bevoegdheden: alle sociale thema’s zaten bij heb, maar de bevolking heeft gezegd ‘van die boer geen eieren meer’. Eigenlijk is het niet logisch dat de sp.a in de meerderheid gaat zitten. Men kiest voor de postjes”, aldus Marius Meremans, die ervan overtuigd is dat de afspraak tussen CD&V en sp.a al lang was gemaakt. Zijn persoonlijke score steeg van 725 naar 2.022 voorkeurstemmen. Daarmee is hij de derde populairste politicus in Dendermonde.

Bij N-VA scoorde ook Hilde Raman goed. Dat haar vroegere partij van zeven naar twee zetel terugviel, daar heeft de voormalige Vlaams Belang-politica geen leedvermaak bij. “Ik was geschrokken: ik had gedacht dat ze drie zetels zouden gehaald hebben, maar het zijn er maar twee geworden, blijkbaar.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie