Zoek

Erfgoedcel werkt aan drie concrete projecten

Dendermonde – De Erfgoedcel Land van Dendermonde stelt zich op donderdag 22 november om 20 uur voor in de art deco Sint-Jozefkapel in Wetteren. Het werkingsgebied van de erfgoedcel – een initiatief van de projectvereniging Cultuurdijk met de steun van de Vlaamse overheid –strekt zich uit over Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele.

De erfgoedcoördinatoren Stefanie Audenaert en Maartje van der Laak zijn al sinds deze zomer bezig met het uitstippelen van het intern beleid. Op 22 november stellen ze het resultaat van hun denkwerk voor aan het groot publiek. Tijdens het publieksmoment wordt ook het logo onthuld en zal de website www.egclandvandendermonde.be gelanceerd worden.

Wat zijn de concrete plannen binnen het Land van Dendermonde? Drie projecten zijn al gestart. In het kader van 100 jaar Eerste Wereldoorlog komt er een groot historisch onderzoek – met aandacht voor de hele regio – dat onder meer zijn neerslag vindt in een tentoonstelling en een educatief project voor leerlingen van het 5de en 6de leerjaar.

De twee andere projecten zijn het levende bewijs dat erfgoed leeft. Feest! is een thema dat iedereen – jong en oud – aanspreekt. Kermissen, reuzen, ommegangen en allerlei feesttradities kenmerken het verleden en het heden van het Land van Dendermonde. Vele hiervan gaan ver terug in de tijd, maar trekken nog steeds veel volk wat hun dynamiek en flexibiliteit bewijst.

Het tweede project Heerlijk erfgoed focust op streekproducten en de overlevering van typische recepten, want lekker eten en drinken zijn alom tegenwoordig in onze leefwereld. Er is ook aandacht voor de traditionele gerechten van allochtone gemeenschappen binnen de negen gemeenten.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie